Incepe evaluare comisarilor ANPC. Unii si-ar fi „rotunjit" veniturile in actiunile de control

Presedintele Autoritatii Nationale Pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Horia Constantinescu, a anuntat ca va incepe o evaluare a comisarilor institutiei, intrucat „exista informatii in piata ca unii dintre acestia isi <> veniturile in cadrul actiunilor de control".

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Vineri, 04 Octombrie 2019

„Asa cum am mai spus, in paralel cu verificarea activitatii operatorilor economici, vom proceda si la evaluarea celei a comisarilor ANPC. Exista informatii in piata ca unii dintre acestia isi 'rotunjesc' veniturile in cadrul actiunilor de control, motiv pentru care am declansat o vasta actiune de verificare", a afirmat seful ANPC.

Potrivit acestuia, actiunea de evaluare este concretizata prin: suspendarea activitatii „de teren" pentru cei suspectati, preluarea ultimelor documente incheiate si verificarea temeiniciei acestora, informarea institutiilor anticoruptie pentru desfasurarea de activitati specifice si solicitarea publica de a nu incuraja ilegalitatile.

„Actiunea inceputa pe 2 octombrie pare sa intareasca suspiciunile! Trei dintre colegii nostri nu au vazut deficientele constatate ieri, sau intr-un timp scurt, operatorii economici si-au distrus afacerea...Interesant este ca vorbim tot timpul de aceeasi trei colegi! Dupa ce au trecut prin concedii medicale discutabile, libere etc, unii incearca sa-si suspende activitatea!Am cerut renuntarea la vechile obiceiuri sau parasirea institutiei, dar pare ca nu sunt convingator!", a subliniat el.

Potrivit unui comunicat de presa al ANPC, in data de 2 octombrie 2019, autoritatea de control a derulat 18 actiuni pentru verificarea respectarii prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor in restaurantele cu specific asiatic din Capitala. Peste 1.200 de kilograme de produse alimentare au fost retrase de la comercializare din mai multe restaurante cu specific asiatic din Bucuresti, iar comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi de 310.000 lei pentru neregulile descoperite.