In plina stare de urgenta a industriei HoReCa, Spartan creeaza noi locuri de munca

Cea mai mare franciza cu carne rotisata din Europa, lantul de restaurante de tip fast-food Spartan, deschide doua locatii in aceeasi zi si ajunge astfel la al treilea restaurant inaugurat in luna august, asigurand 46 locuri noi de munca.

Scris de Agro Food, Luni, 24 August 2020

Din 20 august, clujenii si targovistenii sunt asteptati la Spartan, cu produsele traditionale Souvlaki si Gyros gatite dupa retete proprii, pyta pregatita pe loc si sosurile marca inregistrata.

 

Restaurantul din Targoviste se afla in incinta Dambovita Mall, cel mai nou centru comercial din regiune si are 15 angajati iar cel din Cluj, deschis in sistem de franciza, apartine lui Remus Cosoveanu si va fi deschis in zona pietonala Eroilor fiind create astfel inca 15 locuri de munca, intr-o perioada in care antreprenorii din industria ospitalitatii lupta pentru supravietuire.

 

Din luna mai a acestui an, Spartan a eliminat toate redeventele pentru francizati, in conditiile in care, din cele 56 de restaurante, peste 50% dintre acestea functioneaza in sistem de franciza.

 

Eforturile fondatorului lantului de restaurante Spartan, Stefan Mandachi, au mers si in directia sprijinirii angajatilor sai, astfel ca, prin mari sacrificii financiare, nicio locatie Spartan din Romania nu a fost inchisa in toata aceasta perioada de pandemie.

 

Stefan Mandachi s-a alaturat protestului Organizatiei Patronale Hora, din dorinta de a atrage atentia autoritatilor asupra efectelor dezastruoase, impactului social si financiar care se resimt in industria HoReCa, ca urmare a masurilor luate de Guvern in ultimele cinci luni.

 

”Sunt solidar cu Hora si mi-am incurajat toti angajatii sa se alature protestului din 19 august. Sper sa fie un semnal de alarma pentru toti cei care ne conduc. Afacerile din HoReCa s-au prabusit, iar daca Guvernul nu va face ceva in aceasta directie, in scurt timp vom falimenta toti”, a declarat Stefan Mandachi.

 

„Vizam in continuare piata locala dar si tari precum Ungaria si Austria. Bineinteles ca investitiile vor fi influentate de cum evolueaza pandemia, de localizarea si dimensiunea unitatilor. Investitiile sunt considerabile, pentru un restaurant stradal investitia poate ajunge la 250.000 euro iar pentru o unitate in interiorul unui mall, investitia poate fi de aproximativ 170.000 euro”, declara Remus Cosoveanu.

 

spartan 2

 

Lantul de restaurante Spartan, fondat in 2012, numara 58 de restaurante, proprii si francizate, deschise in capitala si in 26 de orase din tara: Suceava, Alba Iulia, Arad, Brasov, Iasi, Cluj, Timisoara, Botosani, Galati, Braila, Focsani, Targu-Jiu, Craiova, Pitesti, Turnu-Severin, Deva, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Sibiu, Zalau, Targu Mures, Vicovu de Sus, Targoviste, Piatra Neamt, Constanta si Bacau.

 

Cifra de afaceri inregistrata la nivelul intregului grup in 2019 este de aproximativ 36 de milioane de euro, proprii 20 de milioane de euro si francizate 17,1 milioane de euro. Numarul de angajati la nivelul intregului lant de restaurante a ajuns la 900.

 

Incepand din luna septembrie, impreuna cu Coca Cola, Spartan deruleaza un nou proiect menit sa vina in sprijinul oamenilor, ”Meniul faptelor bune”: la fiecare meniu cumparat, se doneaza 1 leu catre o fundatie, care ii va sprijini prin reconversie profesionala pe angajatii HoReCa, disponibilizati in urma pandemiei.