Imbuteliatorii rivali de Coca-Cola anunta profituri in crestere

Coca Cola HBC si Coca-Cola European Partners (CCEP) au raportat cresteri mari ale profitului anual, HBC prognozand chiar o crestere rapida a volumului in 2020.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 13 Februarie 2020

Reprezentantii HBC - cel mai mic dintre cele doua companii de imbuteliat semi-independente. care vinde bauturi Coca-Cola in 28 de tari - au declarat ca cererea de pe pietele emergente precum Nigeria si Romania, a ajutat la ridicarea profitul operational cu 11,9% la 715,3 milioane euro, pentru anul incheiat la 31 decembrie.

„Conform prognozelor externe pentru 2020, perspectivele economice din teritoriile noastre continua sa unele sanatoase, iar acest lucru ne va sprijini planul pana la finalul de an", au spus acestia, potrivit esmmagazine.com

Separat, Coca-Cola European Partners (CCEP) a raportat un profit operational anual de 1,55 miliarde de euro, comparativ cu 1,3 miliarde de euro anul trecut.

Coca-Cola Co, cu sediul in SUA, detine o participatie de 23,2% in Coca-Cola HBC si o participatie de 19,11% in Coca-Cola European Partners, potrivit datelor Refinitiv.