IRUM Reghin a lansat trei noi tractoare romanesti

Directorul general al IRUM Reghin, Mircea Oltean, a anuntat, miercuri, lansarea pe piata a trei noi tractoare de conceptie romaneasca, destinate fermelor de familie, realizate in perioada de restrictii din cauza pandemiei de coronavirus.

Scris de Agro Food, Vineri, 12 Iunie 2020

Intre noile modele se numara tractorul IRUM TAG 3100 care va avea 30 de cai-putere, modelele IRUM TAG 5025 C - 5025 CH cu cate 47 de cai-putere, iar modelele IRUM TAG 6225 C - 6225 CH vor avea 60 de cai-putere.

 

Potrivit lui Mircea Oltean, initiativa de a dezvolta aceste modele contribuie la sustinerea dezvoltarii durabile a agriculturii romanesti.

 

„Cu o traditie de peste 67 de ani in proiectarea si constructia de tractoare si cu investitii mari facute in ultimii 20 de ani, IRUM Reghin detine un sistem tehnologic de productie integrat, avand o serie de sectii de productie vitale, cum sunt turnatoria, debitarea, tratamente termice sau prelucrari mecanice cu comanda numerica. Prin experienta celor peste 500 de angajati, cat si prin aportul centrului de cercetare si dezvoltare tractoare agricole si forestiere, iFOR, unic in Europa de Est, IRUM continua procesul de dezvoltare a produselor romanesti printr-o noua etapa in care isi extinde gama de tractoare agricole. Dupa lansarea in 2018 a tractorului agricol TAGRO, incepand cu vara acestui an pe portile fabricii din Reghin vor mai iesi inca trei modele. Preturile acestor modele vor fi cuprinse intre 10.000 si 20.000 de euro. Noile tractoare sunt echipate cu motoare stadiul V de poluare si vor avea disponibila optiunea de echipare Power Shift, facand astfel utilajul mult mai usor de manevrat. Acestea vor fi destinate fermelor de familie si pot fi echipate cu o gama larga de accesorii alaturi de care fermierul sa ajute la dezvoltarea agriculturii”, a declarat Mircea Oltean.

 

Potrivit directorului general al IRUM Reghin, aceste tractoare pot fi folosite in solarii, pomicultura, viticultura, dar si in camp, la cosit, greblat si nu numai.

 

„In aceasta perioada, sa spunem de liniste, noi am lucrat, nu am fost presati de multe comenzi si atunci am dezvoltat aceste tractoare. Pe de o parte piata a scazut putin, dar pe de alta parte noi, in organizare, nu am mai gandit strict economic, ca business, ci am gandit prin prisma protejarii oamenilor si a pastrarii locurilor de munca. Un sistem economic, cum e cel din Romania, a fost destul de afectat, dar privim cu incredere si lucrurile cred ca vor intra in normalitate, probabil nu in aceasta vara. Urmeaza doua-trei luni destul de grele si dificile, in care, din punctul nostru de vedere suntem destul de stabili economic si financiar si nu cred ca vom avea probleme majore si vom rezista. Sigur ca in momentul in care ne-am gandit sa producem aceste utilaje si sa le asimilam in gama noastra de produse am facut un studiu pe cerintele pietei. Degeaba le faci bune si frumoase daca nu ai cerinte, atunci nu se vand”, a subliniat Mirea Oltean.

 

Cele trei tractoare agricole sunt lansate pe piata dupa ce IRUM Reghin a inceput, anul trecut, productia de serie a primului tractor agricol, TAGRO, conceput si construit de inginerii societatii, lansat in toamna anului 2018, la INDAGRA, la 15 ani de la disparitia productiei de tractoare din Romania.

 

Tractorul agricol romanesc a fost conceput in primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole si forestiere din Romania, iFOR, inaugurat in septembrie 2015 la IRUM, in urma unei investitii de aproximativ 12 milioane de lei.

 

IRUM Reghin a fost fondata in 1953 si a devenit o societate cu capital complet privat in anul 1999, cand societatea Maviprod a preluat-o si a mentinut obiectul principal de activitate prin fabricarea de masini si utilaje dedicate industriei forestiere.