INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019 – o editie a recordurilor

Peste 250 de companii din 13 tari au expus, in perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2019, sute de produse alimentare si tehnologii de ultima generatie pe o suprafata de 15.300 mp, in cadrul celui mai mare eveniment de profil din Sud-Estul Europei. De asemenea, un numar de 60.000 de vizitatori au trecut pragul expozitiei, iar toate aceste cifre releva faptul ca INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019 a reprezentat o editie a recordurilor.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 07 Noiembrie 2019

Deschizatoare de drumuri pentru cele mai recente tendinte de pe piata, concepte inovative, tehnologii revolutionare, solutii de ultima generatie, dezbateri despre ultimele evolutii din industrie si show-uri culinare impresionante. Aceasta a fost editia din acest an, a expozitiei INDAGRA FOOD & CARNEXPO.

 „Prin toate evenimentele derulate zilnic in cadrul targului, conferinte si show-uri culinare, am dorit sa incurajam consumatorul roman sa cumpere produse romanesti, sa aprecieze cultura romaneasca si sa reusim astfel, sa cream in randul producatorilor romani responsabilitatea de a realiza si de a pune pe piata produse de calitate superioara. De asemenea, mentionam ca US Department of Agriculture (USDA) a avut in premiera stand in cadrul evenimentului nostru, unde au fost promovate produse din peste si fructe de mare, dar si carne premium. Toate aceste lucruri ne fac sa vrem ca anul viitor, sa depasim performantele atinse deja. Cu siguranta nu va fi usor, dar echipele pe care le avem la dispozitie si ma refer la colaborarea extraordinara dintre Romexpo, Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Addor Events, ne vor ajuta sa punem pe primul loc tot ceea ce inseamna produs romanesc”, ne-a declarat Eugen Capra, CEO CARNEXPO. 

IMG_49901

INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019 a adus un suflu nou in industria alimentara prin ceea ce au expus companiile participante, dar si prin evenimentele derulate. Asadar, expozitia a fost gazda pentru delegatia Belgian Meat Office care a sosit special pentru a relationa cu producatorii romani de carne, a Lansarii „CARNEXPO GRILL” - un concept nou de eveniment, marca a revistei INDUSTRIA CARNII.RO si a platformei EUROMEATNEWS.COM, dorit si asteptat de mare parte a specialistilor din industria carnii, a Conferintei „PROFOOD” unde specialistii invitati au discutat subiecte legate de save food, ambalare si risipa alimentara si a Conferintei „See the Future in AgriFood”.

Mai mult, pe parcursul celor cinci zile de expozitie, in standul CARNEXPO s-a derulat un adevarat mataron culinar la care si-au adus contributia companii precum Samcom, Avastar, Aaylex, Ocean Fish, 7 Spice, dar si chefi renumiti ca David Contant, Flavian Dobre, Alin Barabancea, Marian Zancianu, Iulian Olaru si Catalin Jernoiu, responsabili de show-uri gastronomice memorabile.

73192603_2404585069595365_7222751363862626304_n

De asemenea, platforma de specialitate AgroFood.RO a fost partener alaturi de Asociatia Nationala a Cofetarilor si Bucatarilor din Turism, la Conferinta Nationala a Bucatarilor din Romania, editia a II-a, care s-a desfasurat pe 2 noiembrie 2019, la Sala Nicolae Titulescu, de la Romexpo.

In paralel cu INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019, Romexpo impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei au organizat targurile INDAGRA, PACK SHOW si EXPO DRINK. Per ansamblu, expozitiile au reunit mai mult de 950 de companii, din peste 25 de tari, au inregistrat un grad de internationalizare de 31% si au ocupat o suprafata totala de 54.500 mp.

Pentru editia de anul viitor, reprezentantii ADDOR EVENTS anunta deja pregatirea unui adevarat spectacol gastronomic dedicat produselor romanesti si invita pe toti producatorii si distribuitorii de utilaje din domeniul industriei alimentare sa le fie alaturi.