Holde Agri Invest - prima companie agricola disponibila la tranzactionare pe BVB

Holde Agri Invest ar putea deveni prima companie agricola disponibila la tranzationare pe BVB, odata cu listarea sa de pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Acest lucru s-ar putea intampla pana la sfarsitul lunii iunie 2020.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Marti, 14 Ianuarie 2020

Compania cu capital romanesc ce opereaza terenuri agricole, a inchis cu succes oferta de plasament privat pentru actiunile sale, atragand 10 milioane de lei de la investitorii de pe Bursa de Valori Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al companiei, oferta s-a desfasurat intre 16 si 23 decembrie 2019. Intermediarul tranzactiei a fost SSIF BRK Financial Group, iar plasamentul privat a fost realizat prin intermediul sistemului de tranzactionare POFX administrat de Bursa de Valori Bucuresti, destinat ofertelor publice si plasamentelor private.

In perioada de oferta, compania a plasat 8.984.267 actiuni ordinare noi, care au fost vandute cu suma de 1,1135 lei pe actiune. La oferta au participat 27 de investitori, subscrierea medie fiind de aproximativ 370.000 de lei. Ca urmare a plasamentului privat, capitalul social al Holde va fi majorat pana la 32,3 milioane de lei.

Conform cu informatiile furnizate in Documentul de Oferta, actiunile companiei vor intra la tranzactionare pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti in termen de 6 luni de la inchiderea plasamentului privat, respectiv pana la sfarsitul lunii iunie 2020. Odata listata pe AeRO, Holde va fi prima companie agricola disponibila la tranzactionare pe BVB. Actiunile companiei se vor tranzactiona sub simbolul HAI.

„Multumim tuturor investitorilor pentru participarea la plasamentul nostru privat. Acesta marcheaza un nou inceput pentru Holde Agri Invest, acela de companie tranzactionata public. Capitalul strans de la investitorii BVB va fi folosit pentru extinderea suprafetei exploatate, ajutandu-ne astfel sa devenim un jucator semnificativ pe piata agricola locala. Asteptam cu nerabdare debutul actiunilor HAI pe piata AeRO pana la sfarsitul primei jumatati a acestui an si intre timp continuam implementarea planului nostru ambitios de dezvoltar", a declarat Liviu Zagan, CEO Holde Agri Invest.

Capitalul strans in timpul plasamentului privat va fi utilizat pentru extinderea suprafetei lucrate prin achizitia de ferme agricole. Odata ce investitiile vor fi finalizate, Holde Agri Invest va avea cel putin un total de 7.000 de hectare de teren in operare.

Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai mari jucatori romani pe piata agricola locala, cu un portofoliu de minim 20.000 hectare de teren operat in urmatorii 10 ani. Pentru a atinge acest obiectiv, Holde isi propune sa investeasca peste 50 de milioane de euro in dezvoltarea afacerii, sa promoveze o afacere agricola moderna, in care eficienta si excelenta operationala reprezinta principalele ingrediente din spatele rezultatelor.