Harta producatorilor locali, lansata de doi studenti. Nu este magazin, ci o listare a producatorilor pe judete

Doi tineri din Vrancea, in prezent studenti la Politehnica in Bucuresti, respectiv Universitatea din Bucuresti, au lansat Harta Producatorilor Locali Romani. Aceasta este o platforma prin care se doreste facilitarea interactiunii dintre consumatori si producatorii locali din Romania.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Marti, 21 Aprilie 2020

Platforma nu este un magazin online, ci o listare a producatorilor din mai multe categorii (produse agro-alimentare, bauturi, decoratiuni, ambalaje, produse textile, industria lemnului, sticlarie etc). Cei inscrisi in platforma, care este gandita ca o harta online, pe judete, pot vedea producatori din toate domeniile, cu care ulterior pot colabora. Producatorii locali pot fi apelati telefonic sau pot fi contactati pe propriul site.

Andrei-Leonard Ilie si Mihail Feraru vor ca prin acest proiect sa vina in sprijinul persoanelor fizice si juridice, astfel incat acestea sa gaseasca in apropierea lor firmele de care au nevoie si sa contribuie astfel, la dezvoltarea economiei locale.

„Am creat un ecosistem in care poti vedea in imprejurimi producatori din toate domeniile si sa colaborezi cu ei, sprijinind astfel economia tarii. Nu ne limitam la produse alimentare, in platforma vor fi toate tipologiile de producatori locali”, a explicat Andrei-Leonard Ilie pentru Ziarul de Vrancea. 

„Ecosistemul este unul foarte simplu: intri in platforma, gasesti in apropiere, pe harta, producatorul si, prin apel telefonic, poti discuta si poti comanda prin metode stabilite cu el, produse”, a mai precizat Andrei-Leonard Ilie.

Platforma denumita producatoridinromania.ro este gratuita, atat pentru consumatori, cat si pentru producatori.