Germania relaxeaza reglementarile privind angajatii straini care lucreaza in agricultura

Germania relaxeaza din nou reglementarile privind angajatii straini care lucreaza in agricultura, dupa o decizie similara adoptata anul trecut, in contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite DPA.

Scris de Agro Food, Vineri, 02 Aprilie 2021
Muncitorilor straini le este permis sa se afle in cea mai mare economie europeana, fara a plati prestatii sociale, pentru o perioada de pana la 102 zile, fata de 70 de zile in mod obisnuit, a decis miercuri Guvernul de la Berlin.
 
Germania va permite lucratorilor sa fie angajati pe teritoriul tarii pentru o perioada mai lunga de timp, ceea ce va ajuta semanatul si recoltarea, si va asigura o buna aprovizionare cu produse interne, a explicat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner. Reducerea migrarii angajatilor va ajuta de asemenea la reducerea sanselor de infectare transfrontaliere, a adaugat oficialul german.
 
Anul trecut, limita a fost extinsa la 115 zile. Aproximativ 270.000 de persoane au fost inregistrate in 2020 ca “lucratori sezonieri” in agricultura germana.
 
Opozitia sustine ca decizia permite companiilor sa practice “dumpingul social” - exploatarea fortei de munca ieftine din strainatate. Kloeckner a insistat ca masura este temporara si reprezinta o exceptie, din cauza pandemiei.