Frunze de banan in locul ambalajelor din plastic, in supermarketuri

Mai multe supermarketuri din Vietnam s-au alaturat unei campanii de utilizare a produselor alternative la plastic pentru ambalarea legumelor in vederea protejarii mediului inconjurator, conform informatiilor publicate de mass-media locala, citate de DPA.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Sambata, 06 Aprilie 2019

Cele trei mari lanturi de supermarketuri din Vietnam - Lotte Mart si Saigon Co-op din Ho si Min, dar si Big C din Hanoi - au inceput sa introduca frunze de banan in locul foliilor de plastic folosite pentru ambalarea legumelor, potrivit site-ului de Vnexpress.

Cumparatorii care au trecut pragul Lotte Mart din Ho si Min au fost recent surprinsi sa gaseasca ceapa, bame si alte legume ambalate in frunze de banan, a notat publicatia online adaugand ca dupa ce metoda va fi testata in orasul din sudul tarii utilizarea acestui tip de ambalaj va fi extinsa in toate magazinele lantului pana la sfarsitul anului.

Masura face parte dintr-un efort de trecere catre utilizarea produselor pentru ambalare prietenoase cu mediul si nu se rezuma doar la legume, ci si la carne proaspata.

Lotte Mart a pus de asemenea in vanzare paie din hartie si cutii pentru alimente realizate din reziduuri de la procesarea trestiei de zahar, in timp ce ambalajele din plastic pentru oua au fost inlocuite cu unele din hartie.

Big C ofera cumparatorilor pungi in totalitate biodegradabile, fabricate din praf de porumb. Vietnam genereaza aproximativ 2.500 de tone de deseuri de plastic pe zi, conform cifrelor oficiale.

Tara se situeaza pe locul al patrulea la nivel mondial in clasamentul statelor cu cea mai mare cantitate de plastic care ajunge in oceane, potrivit Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).