Fermierii au depus peste 484.800 de cereri de plata, pentru o suprafata de 3 mil. ha

Fermierii au depus un numar de 484.871 cereri de plata, pentru o suprafata de 3,022 milioane de hectare, in cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plata din anul 2021, care se va incheia pe 17 mai, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Scris de Agro Food, Vineri, 16 Aprilie 2021
In contextul pandemiei Covid-19 fermierii vor depune cererea prin mijloace electronice, fara a se prezenta la Centrele judetene/locale APIA si/sau Centrul Municipiului Bucuresti.
 
De asemenea, ei vor completa o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca se utilizeaza suprafete de teren in diferite localitati sau judete.
 
"Ca in fiecare an functionarii APIA sunt alaturi de fermieri pe tot parcursul Campaniei si vor acorda tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene si nationale. Informatiile detaliate pentru accesarea fiecarei scheme de plata/masuri de sprijin, inclusiv hartile si listele cu UAT eligibile pentru masurile de dezvoltare rurala, dar si ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA si pe site-ul: www.apia.org.ro", precizeaza agentia de plati.