Fermierii americani sunt platiti de Cargill pentru a trece la agricultura regenerativa

Traderul de produse agricole Cargill Inc. a inceput sa ii plateasca pe fermierii americani pentru ca acestia sa adopte practici agricole care cresc sanatatea solului si capteaza carbonul in sol, informeaza Bloomberg.

Scris de Agro Food, Vineri, 17 Septembrie 2021
Potrivit Cargill, astfel de practici agricole, regrupate sub denumirea de agricultura regenerativa, vor crea noi surse de venituri pentru fermieri si vor permite clientilor sa cumpere bunuri de consum de la Cargill pentru a-si indeplini obiectivele de sustenabilitate.
 
Blocarea carbonului in sol ajuta la eliminarea gazelor cu efect de sera iar fermierii ar putea juca un rol important in incetinirea schimbarilor climatice prin utilizarea unor practici agricole mai prietenoase cu mediul. Sectorul agriculturii este responsabil pentru 10% din totalul emisiilor de CO2 ale SUA.
 
In timp ce alte companii, inclusiv Indigo Ag, au inceput sa ii plateasca pe fermieri sa capteze carbon in sol, Cargill sustine ca abordarea sa, care se intinde de la camp si pana la produsele finite precum carne si nutret pentru animale, ii confera un avantaj.
 
"Actionam ca o punte intre fermieri si companiile care produc bunuri de consum. Trebuie sa producem mancare si in acelasi timp sa ajungem la un rezultat prietenos cu mediul", a declarat Ben Fargher, vicepresedinte responsabil cu sustenabilitatea la Cargill.
 
Programul celor de la Cargill face parte dintr-un angajament mai amplu destinat introducerii practicilor de agricultura regenerativa pe o suprafata de aproximativ patru milioane de hectare de teren din America de Nord pana in 2030. Tehnicile de agricultura regenerativa includ cultivarea de culturi intermediare, care sunt plantate dupa culturile principale, pentru a ajuta la reducerea eroziunii solului.
 
Pana acum, fermierii din statele Illinois, Indiana, Ohio, Arkansas, Missouri si Tennessee s-au inscris in acest program.
 
Archer Daniels Midland Co, Bunge, Cargill Inc si Louis Dreyfus Co., regrupate popular sub acronimul ABCD, sunt cele patru mari grupuri care domina industria mondiala a tranzactiilor cu cereale. Traderii de cereale fac bani din achizitionarea, vanzarea, stocarea si transportul recoltelor.