Fermele Cooperativei Roua din judetul Giurgiu, exemplu de bune practici

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Aurel Simion a declarat joi, la Giurgiu, ca fermele Cooperativei Roua din judet reprezinta 'un exemplu de bune practici' pentru structurile asociative in domeniu si pentru agricultura ecologica din Romania.

Scris de Agro Food, Joi, 13 Mai 2021
'Am vizitat astazi ferme din zona Pietrele-Baneasa, judetul Giurgiu, un exemplu de bune practici al structurilor asociative si am constatat avantajele asocierii in acest domeniu al agriculturii ecologice, care se pot avea in vedere prin noul plan national strategic in vederea promovarii acestora ca forme de viitor pentru agricultura', a declarat Simion, la ferma de la Baneasa.
 
Cooperativa Agricola Roua a fost infiintata in anul 2018, are sapte membri fondatori si le ofera locuitorilor din regiune produse ecologice, care pot fi comercializate atat online, cat si prin vanzare directa, aducand produsele cat mai aproape de consumatori in zonele rezidentiale si in zonele de birouri din judetele limitrofe Bucurestiului.
 
Asocierea dispune de 10 hectare de sere, 45 de hectare de livezi si plantatii de capsuni, precum si aproximativ 50 de hectare de teren agricol, pe care se cultiva, in camp, diverse legume, toate in sistem ecologic.
 
Astfel, sunt comercializate verdeturi precum salata ecologica, ceapa verde si patrunjel, legume - rosii cherry si castraveti, dovlecei, vinete si ardei Capia.
 
Livezile sunt situate in Fundeni, judetul Calarasi, si in Baneasa si Slobozia, judetul Giurgiu.
 
Fermele beneficiaza de spatii proprii pentru ambalare si conditionare, dar si de spatii de depozitare, cu temperatura controlata, in vederea livrarii, precum si de o capacitate de procesare a legumelor si fructelor, dezvoltand produsul in cat mai multe faze, pentru a putea comercializa o gama cat mai variata de produse procesate si au certificari din partea organismului de certificare - Austria Bio Garantie.
 
Secretarul de stat Aurel Simion a fost insotit la Giurgiu de directorul general al Autoritatii de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, Daniela Rebega, si de directorul Directiei Agricole Giurgiu, Petra Ochisor.