Ferma vegetala, intr-un spatiu nonconformist

O statie de metrou din Seul a devenit gazda unei ferme vegetale dezvoltata pe verticala. Aici, cu ajutorul unui sistem inteligent sunt produse legume pentru a fi vandute trecatorilor.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Luni, 10 Februarie 2020

„Noi locuim deja intr-o lume smart, iar aceasta ferma este parte din ea, avand un potential foarte mare de crestere. Cat de frumos ar fi ca o data cu infiintarea acesteia, sa rezolvam problemele legate de mancare din zonele urbane?" - Taeho Kim, fost CEO la Metroul din Seul.

Este nevoie de doar 35 de zile de plantare pana la recoltare, ceea ce inseamna ca este un mecanism de 40 de ori mai eficient comparativ cu o ferma traditionala. Mai mult, in jur de 1.000 de consumatori cumpara salata si suc saptamanal dintr-o cafenea care este conectata cu ferma, conform bbc.com

ferma metrou2

Metroul din Seul a construit ferma smart cu ajutorul unei companii care opereaza cele mai mari ferme din tara, pe acest segment.

„Costurile de transport, de la producator la consumator, sunt destul de costisitoare in ziua de azi. Iar cand agricultura devine urbana se reduc drastic necesitatile de transport si mai mult, totul devine eco-friendly. In acest fel, scad si preturile de vanzare. In Coreea de Sud este extrem de dificil sa ai o recolta stabila la legume, in principal din cauza climei. Si este din ce in ce mai greu odata cu incalzirea globala si cresterea gradului de poluare. Din aceste motive, trebuie sa sustinem un consum alimentar sustenabil, iar fermele verticale ne duc in aceaasta directie" - Daehyun Kang, vicepresedintele fermelor smart.

Ferma verticala a fost construita in statia Sangdo, in septembrie 2019. Aceasta este operata de un sistem care controleaza luminile led, temperatura, umiditatea, dar si nivelul de dioxid de carbon.

Reprezentantii metroului din Seul au in plan constructia a inca trei astfel de ferme, pana la inceputul verii.

metrou ferma 3