Federatia Pro Agro solicita stabilitate in agricultura si industria alimentara romaneasca

Federatia Nationala Pro Agro solicita viitoarei conduceri a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) sa continue parcursul national si european al proiectelor aflate in derulare, stabilitatea si predictibilitatea in agricultura si industria alimentara romaneasca.

Scris de Agro Food, Miercuri, 16 Decembrie 2020
“La acest moment, din cunostintele noastre, majoritatea proiectelor de importanta strategica sunt deja intr-o faza avansata a discutiilor, inclusiv exercitiul financiar viitor. Este foarte important ca linia trasata deja sa fie urmata si proiectele sa fie continuate de o maniera benefica pentru sectorul agroalimentar din Romania. Aducem in discutie si bunele practici din statele membre ale Uniunii Europene, unde mediul asociativ este consultat la momentul numirii echipelor de conducere din administratia publica relevanta pentru agricultura”, se arata intr-o scrisoare deschisa a federatiei.

 

Reprezentantii Pro Agro sustin ca sunt “dispusi si dornici” sa puna la dispozitie experienta lor, inclusiv de la momentul numirilor, dar si sa contribuie alaturi de viitoarea echipa, in asa fel incat fermierul roman sa fie cat mai bine reprezentat, atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana.

 

Federatia Nationala Pro Agro este reprezentativa pentru agricultura, zootehnia si industria alimentara romaneasca, fiind in ultimii ani un partener de dialog pentru toate echipele ministeriale. Ea are ca membri 14 organizatii profesionale, respectiv Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Asociatia Nationala a Tinerilor Producatori Agricoli din Romania (ANTPAR), Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR), Patronatul Pestelui din Romania (PPR), Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine si Porcine din Romania (ACEBOP), Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (ACA), Liga Utilizatorilor de apa Pentru Irigatii din Romania (LUAIR), Asociatia Nationala a Industriilor de Morarit si Panificatie din Romania (ANAMOB), Asociatia Fermierilor din Romania (AFR), Organizatia Nationala Interprofesionala Vitivinicola (ONIV), Asociatia Tara Lovistei, Federatia Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR), Asociatia Crescatorilor de Vaci Holstein RO, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) si Asociatia Aberdeen Angus Romania.