Enel instaleaza peste 1.200 de panouri fotovoltaice pe acoperisurile magazinelor Mega Image

Enel X Romania implementeaza doua proiecte pentru dezvoltarea de sisteme fotovoltaice destinate retailerul Mega Image in Popesti Leordeni si Sibiu, cu o capacitate instalata de peste 500 kWp.

Scris de Agro Food, Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Proiectul din judetul Ilfov presupune livrarea la cheie a unui sistem fotovoltaic format din peste 1.008 de panouri fotovoltaice amplasate pe o structura metalica tip copertina, special proiectata pentru parcajul depozitului Mega Image, precum si realizarea infrastructurii electrice aferente. In Sibiu, Enel X Romania va implementa un sistem fotovoltaic ce presupune amplasarea a 260 de panouri fotovoltaice pe acoperisul magazinului Mega Image.
 
"Venim in intampinarea clientilor nostri cu solutii de eficienta energetica destinate companiilor, ce permit producerea locala, independenta, a energiei electrice, cresterea gradului de flexibilitate energetica si a profitabilitatii, prin reducerea costurilor cu energia electrica. De asemenea, proiectele dezvoltate de Enel X Romania duc la reducerea impactului asupra mediului, prin scaderea amprentei de carbon. Ne bucuram ca Mega Image a ales energia curata, din surse regenerabile, atat pentru reducerea costurilor, cat si datorita sustenabilitatii acesteia", a declarat Mirel Jarnea, Head of B2B Enel X Romania.
  
Sistemul instalat pe acoperisul depozitului Mega Image din Popesti Leordeni asigura o productie anuala de energie electrica de peste 527 MWh, contribuind la reducerea cu 246 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Proiectele dezvoltate impreuna cu Enel X ii aduc retailerului Mega Image economii anuale cu energia electrica estimate la peste 65.000 de euro.
 
Proiectul sustine strategia de sustenabilitate prin care Mega Image se implica si acorda o atentie deosebita impactului pe care activitatile desfasurate le au asupra mediului. Din dorinta de a oferi solutii concrete, care pot ajuta comunitatile sa beneficieze de un mediu curat si sigur, Mega Image utilizeaza energie certificata verde pentru aproape toate magazinele din Bucuresti si judetul Ilfov.
 
Echipamentele si tehnologiile utilizate de Enel X in cadrul proiectului au performante si fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanti pentru piata de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.