EXCLUSIV. #coronavirus Dimitrie Musca, CAI Curtici: „Ne-am dublat vanzarile din magazinele proprii”

In cele 36 de magazine alimentare, dezvoltate de fermierul Dimitrie Musca se lucreaza acum, la foc continuu. Cererea s-a dublat de cand s-a instituit perioada de carantina in Romania, insa antreprenorul spune ca ii face fata fara nicio problema.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Marti, 24 Martie 2020

Munca in camp, in zootehnie si in fabricile de prelucrare a carnii si a laptelui nu se opreste pe timp de criza. Aici, lucreaza o armata de oameni care trebuie sa asigure necesarul de hrana pentru populatie. Este si cazul Combinatului Agroindustrial Curtici, unde in jur de 400 de angajati isi continua activitatea.

„Prelucram circa 8.000 de litri de lapte pe zi si taiem aproximativ 400 de capete de porci pe zi. Lucram zi si noapte ca sa putem asigura marfa in magazinele noastre, in conditiile in care in ultima perioada, ma refer la criza cu noul coronavirus, vanzarile s-au dublat. Cu toate acestea, facem fata comenzilor fara nicio problema”, a declarat pentru jurnalistii AgroFood.Ro, Dimitrie Musca.

603219_440613929318908_1688988056_n

In ceea ce priveste evolutia pestei porcine africane din Roamania, acesta este de parere ca si presa ar trebui sa fac un apel la Ministerul de Interne, dupa cum a facut si el, pentru a rezolva situatia porcilor mistreti de pe fondurile de vanatoare si care au fost confirmati cu pesta porcina africana. „Acesti mistreti vor face foarte mult rau  in zona adiacenta. De exemplu, Franta, Germania, Polonia au decis sa impuste toti mistretii, iar noi nu vrem. Pentru ca ne este frica de acesti detinatori de fonduri de vanatoare care sunt fie parlamentari, politisti sau oameni influenti. Eu am facut apel la Ministerul de Interne si va rog ca si voi sa o faceti, pentru ca exista o lege care prevede existenta unui mistret la 2 km patrati”.

Pe partea de cultura mare, la CAI Curtici lucrarile la cele 7.600 de ha, isi continua traseul bine stabilit an de an. S-au realizat tratamentele la culturile de grau si rapita, iar acum terenul este pregatit pentru insamantare.