Doamnele fermier inscrise in programul TalentA au finalizat cursurile gratuite de instruire

Lansat in Romania la data de 1 iulie 2020 de catre Corteva Agriscience, TalentA, programul gratuit pentru dezvoltarea competentelor profesionale in managementul afacerilor si agricultura pentru femeile inovatoare din mediul rural, a ajuns aproape de final.

Scris de Agro Food, Luni, 05 Octombrie 2020

Pe parcursul a doua luni de instruire, peste 60 de doamne fermier au participat la cursuri online gratuite, segmentate in 2 module, 17 lectii: Competente de Business si Competente de Agri-Business.

 

Programul online a fost construit de o echipa formata din consultantii Starperformining – Radu Dumitru Stanescu, Andra Chiru, Dan Rusu, Daniela Necefor, Cristina Costachescu, Iulia Teodorescu, Marius Dan si Adrian Marinica - care au instruit doamnele interesate de organizarea activitatii, comunicare in afaceri, negocieri avansate in vanzari, strategii comerciale, financiar, supply chain si marketing pentru anteprenori, obtinerea finantarilor precum si conducerea echipei si gestionarea situatiilor dificile. Li s-au alaturat experti din echipa Corteva - George Andron, Ana Maria Pascariu, Andrei Ciocoiu, Ion Mutafa, Valentin Mihai, Alfred Stefan, Jakab Arpad si Alexandru Staicu, care au impartasit informatii despre tehnologii de cultura si cele mai bune practici pentru culturile de rapita, floarea-soarelui, porumb, cereale si cartof, precum si pentru viticultura si pomicultura.

 

In perioada urmatoare, va avea loc construirea proiectelor inovatoare in Agri-Business, proiecte care trebuie sa se axeze pe imbunataţirea securitaţii alimentare, asigurarea accesului la apa potabila in comunitati, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbarilor climatice şi conservarea ecosistemelor, conform obiectivelor de sustenabilitate 2030, anuntate recent de Corteva.

 

Data limita de depunere a proiectelor este 9 octombrie. Un consiliu de experti format din specialistii Corteva: Maria Cirja - Marketing Manager Romania si Moldova, Elena Nunca -  Commercial Finance Lead RO, MD & HU, Anca Mateescu - Controller Romania, Oana Musceleanu – Customer Service Leader CE , Mihai Valentin - CMM Corn & Soybeen, Andrei Ciocoiu - CMM Oilseeds, Ana Maria Pascariu - CMM Fungicides & Insecticides si Ion Mutafa - CMM Herbicides, alaturi de specialistii Starperfomining: Radu Dumitru Stanescu - Founder & Managing Partner si Dan Rusu -  Senior Consultant, va evalua si selecta cele mai bune 3 proiecte, care vor fi premiate cu 12.000 $:

  • locul I – 5.000 $,
  • locul II – 4.000 $,
  • locul III – 3.000 $.

 

In data de 15 octombrie 2020, de Ziua Mondiala a Femeilor din Mediul Rural, va avea loc conferinta de inchidere a proiectului TalentA, anuntarea castigatoarelor si decernarea premiilor pentru proiectele inovatoare.

 

Ionescu Jean - Country Leader Romania & Rep. Moldova - “Sunt mandru de primii absolventi ai programului TalentA din Romania si fericit ca reusim sa ducem la final acest proiect adresat doamnelor fermier. Sunt increzator ca experienta si cunostintele dobandite in cadrul cursurilor online de la profesionisti de top, vor ajuta fiecare doamna fermier inscrisa in program sa isi dezvolte afacerea”.

 

Cirja Maria - Marketing Manager Romania & Rep. Moldova – “Va asteptam cu drag la conferinta TalentA, ce va avea loc in data de 15 octombrie 2020, atunci cand intreaga lume sarbatoreste ziua femeilor din mediul rural, iar prin finalizarea acestui program, vom avea dublu motiv de sarbatoare”.

 

Radu D Stanescu - Fondator Starperformining – “A fost o placere sa colaborez cu fiecare doamna inscrisa in acest proiect, atat in seminarele online, cat si prin intermediul lectiilor sau mesajelor electronice.

 

Pentru mai multe informatii referitoare la programul TalentA accessati site-ul Corteva Romania.