Danone va desfiinta 1.850 de locuri de munca la nivel global

Grupul francez Danone a anuntat ca intentioneaza sa desfiinteze 1.850 de locuri de munca de la sediul sau central si diferite entitati locale din toata lumea, in cadrul planului de adaptare la criza, pe care l-a prezentat la finele lunii noiembrie 2020, relateaza agentia EFE.

Scris de Agro Food, Luni, 05 Aprilie 2021
Danone a explicat, intr-un comunicat, ca reducerea personalului ar trebui sa se realizeze in doi ani si ca a demarat faza de informare si consultare cu organizatiile reprezentative ale angajatilor, pe plan international.
 
In Franta, unde lucreaza 9.000 dintre cei 100.000 de angajati ai companiei, reducerea va afecta 458 de salariati din sediul central, de la centrul international de cercetare Paris-Saclay, de la echipa de nutritie pentru sugari din Africa si de la diferite entitati care se ocupa cu afacerile cu lactate, produse de origine vegetala, apa si nutritie specializata.
 
Compania nu a dat detalii cu privire la impactul in restul tarilor unde este prezenta. In cazul Frantei, conducerea va deschide o etapa pentru ca unii dintre angajatii afectati sa poata opta voluntar pentru plecare, cu anumite compensatii.
 
Pe 23 noiembrie 2020, Danone a facut public un "plan de adaptare" la criza, care prevedea desfiintarea a 1.000-2.000 de locuri de munca de la sediile mondiale si locale. Obiectivul declarat al planului, denumit "Local First", era de economisire a unui miliard de euro in trei ani pentru a obtine o crestere rentabila a activitatii sale, cu o marja operationala de peste 15%, incepand din 2022.
 
Grupul francez a semnalat ca, in termeni de organizare, are patru obiective, incepand cu a da mai multa autonomie echipelor locale si a concentra resursele care considera sunt axele cu cele mai mari perspective de afaceri.
 
De asemenea, intentioneaza sa favorizeze sinergiile intre diferite categorii pentru a favoriza actiunea transversala si a crea noi forme de munca care sa ofere o mai mare agilitate si eficienta.
 
Pe 15 martie, Danone l-a demis pe cel care a fost director general incepand din 2014, Emmanuel Faber, cunoscut pentru orientarea sa sociala si ecologica, caruia i-a reprosat, in special, o rentabilitate insuficienta. Faber a fost inlocuit cu Gilles Schnepp, ca si presedinte, si temporar, cu doua persoane care se vor ocupa de conducere, pana cand se va gasi un nou director general.