Dancila: Fonduri europene de peste 2,2 mld. de euro, pentru agricultura si dezvoltare rurala

Valoarea totala a fondurilor europene pe care Romania le-a primit in acest an pentru agricultura si dezvoltare rurala se ridică la peste 2,2 miliarde euro, a declarat premierul Viorica Dancila.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 05 Iulie 2019

„Asa cum ne-am angajat, acordam in acest an o atentie deosebita investitiilor. In primele cinci luni ale acestui an, platile pentru proiectele de investitii au fost cu 30% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2018, ridicandu-se la valoarea de 9,6 miliarde lei. Vorbim despre investitii atat din fonduri guvernamentale, cat si din fonduri europene. Chiar astazi ( n.r. – 03.07) au intrat in conturile Romaniei inca 24 de milioane de euro, bani destinati dezvoltarii satului romanesc si sprijinirii fermierilor. Astfel, valoarea totala a fondurilor europene pe care Romania le-a primit in 2019 pentru agricultura si dezvoltare rurala se ridica la peste 2,2 miliarde euro. Vom continua sa asiguram finantare pentru investitii, dar, in acelasi timp, ne implicam pentru ca aceste proiecte de dezvoltare sa fie realizate la timp si sa aiba beneficii economice si sociale”, a spus Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

Aceasta a adaugat ca pentru incurajarea investitiilor private Ministerul Finantelor Publice a pus miercuri in consultare publica noi masuri pentru simplificarea si imbunatatirea procedurilor, astfel incat mediul de afaceri sa poata accesa mai usor doua scheme de ajutor de stat pentru proiecte cu impact major in economie si pentru cele destinate dezvoltarii regionale.