Daea promite constructia unei instalatii de spalat lâna la Sibiu

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ca in localitatea Sadu se va construi o instalatie de spalare a lanii, pentru ca judetul Sibiu este centrul de colectare a lanii din Romania, numai in 2018 strangandu-se aici aproape 9.000 de tone.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Marti, 08 Octombrie 2019

„La Sibiu este, practic, centrul de colectare a lanii in Romania. Din intreaga cantitate de lana care s-a adunat la nivelul tarii, trei sferturi este aici, in aceasta zona. Si spun ca aici, la Sadu, cu Casa de Comert, vom construi o instalatie de spalat lana, in asa fel incat sa creasca valoarea lanii, pentru a putea castiga fermierul", a declarat Daea.

Potrivit ministrului, „la Sibiu s-au colectat anul trecut in centrele acestea aproape 9.000 de tone de lana, ceea ce este o cantitate extraordinara".

Ministrul Petre Daea si ministrul Turismului, Bogdan Trif, au fost prezenti luni la deschiderea primei „branzarii" din municipiul Sibiu, de unde si-au cumparat diverse produse. Acesta este un magazin in care producatorii pot sa isi comercializeze marfa fara sa achite nicio taxa. Chiria spatiului unde se afla „Branzaria" este platita de catre Casa Romana de Comert Unirea.