Cris-Tim implementeaza tehnologia blockchain

Cel mai mare producator de mezeluri din Romania, Cris-Tim, va implementa in curand o infrastructura de blockchain pentru a putea arata clar cumparatorilor traseul produselor companiei.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Marti, 18 Iunie 2019

„Cris-Tim isi asuma rolul de educator, independent de faptul ca suntem cel mai mare producator de mezeluri din Romania, potrivit cifrei de afaceri, de multi ani. Ne-am asumat si faptul ca trebuie sa comunicam in permanenta. Cris-Tim implementeaza un proiect pe partea de blockchain. Scopul este foarte simplu. Ne lovim de o problema perena: lipsa de credibilitate, si ca sa putem dovedi ca ceea ce spunem chiar exista oferim consumatorului acces liber la tot ce inseamna acest proces de creare a valorii, de la idee pana la comercializare. Orice consumator, folosind mediul online, va putea accesa trasabilitatea unui produs nu doar in faza de iesire pe poarta fabricii si la raft, ci din faza procurarii ingredientelor de la furnizori, inclusiv de la nivelul procesului tehnologic. Vom oferi alternativa unui open tour la fabrica de la Filipesti, astfel incat orice om de pe planeta va putea sa priveasca fluxul tehnologic. Si ceilalti parteneri vor trebui la randul lor sa dea dovada de transparenta si de implicare in acest proiect. Comparativ cu partenerii internationali, cei locali sunt destul de reticenti. Vom oferi ceea ce ceilalti nu vor putea oferi niciodata si anume factorul de credibilitate netagaduita referitoare la calitatea superioara a produselor Cris-Tim. Aici, ne va ajuta blockchain-ul, el nu este doar trasabilitate, este mai degraba si un canal deschis, unde fiecare poate sa puna intrebari si sa vada real cum, unde se produce si mai ales ce contine fiecare produsĖ®, a declarat Calin Clej, Strategic Management Senior Consultant Marketing Cris-Tim.

Cris-Tim este una dintre primele companii din industria globala alimentara care decid sa implementeze o infrastructura digitala bazata pe tehnologia blockchain.