Corteva selecteaza Dadelos Agrosolutions pentru comercializarea biostimulatorilor

Corteva Agriscience si Dadelos Agrosolutions, S.L., o filiala a Ajinomoto Co., Inc., au anuntat un acord pentru dezvoltarea, validarea si comercializarea biostimulatorilor destinati fermelor din intreaga lume.

Scris de Agro Food, Marti, 16 Februarie 2021
Recunoscuta pentru combinarea expertizei extinse in tehnologiile biostimulatoare si modurile acestora de actiune, Dadelos Agrosolutions dezvolta tehnologii pentru obtinerea efectelor dorite asupra plantelor sub aspectul eficientei utilizarii ingasamintelor, a metabolismului si a raspunsului la stres.
 
„Acest acord consolideaza angajamentul nostru de a oferi fermierilor produse biologice pentru protectia culturilor, inclusiv o linie completa de solutii biostimulatoare bazate pe efecte demonstrate si rezultate previzibile”, a declarat Rajan Gajaria, Executive Vice President, Business Platforms, Corteva Agriscience.
 
 „Acordul nostru cu Dadelos Agrosolutions este un alt pas care arata eforturile noastre de a construi un portofoliu biologic prin colaborarea cu experti de top in domeniile lor. Tehnologiile si solutiile de protectie a culturilor pe care le-am dezvoltat in ultimii 24 de ani urmaresc sa ajute industria si fermierii sa produca mai multe alimente de o calitate mai buna, reducand in acelasi timp impactul asupra mediului. Misiunea noastra este un exemplu clar al Ajinomoto Group Creating Shared Value (ASV) si al filosofiei Ajinomoto de a se angaja in mod constant in initiative de rezolvare a problemelor sociale prin afaceri”, a declarat Norbert Pons, Chief Executive Officer of Dadelos Agrosolutions, S.L.
 
„Prezentul acord cu Corteva Agriscience confirma interesul colaboratorilor si clientilor pentru solutiile noastre stiintifice, capacitatea noastra de a inova si eforturile noastre continue de a crea in mod constant valoare adaugata pentru clientii pe care ii avem in intreaga lume”, a adaugat el.
 
Noul portofoliul global de biostimulatori creat de Corteva este dedicat dezvoltarii de produse biostimulatoare, biocontrol si feromoni cu performante dovedite, previzibile, care functioneaza in paralel cu solutiile conventionale de protectie a culturilor. Astfel de optiuni care vor ajuta fermierii sa raspunda asteptarilor intr-o piata in continua schimbare, pastrand in acelasi timp terenurile productive si sanatoase, sunt in conformitate cu Obiectivele de Durabilitate Corteva Agriscience 2030. Detaliile acordului nu au fost dezvaluite.