Corteva extinde acordul cu Elemental Enzymes pentru a oferi fermierilor fungicide biologice inovatoare

Corteva Agriscience si Elemental Enzymes, o companie dedicata stiintelor umane care dezvolta noi solutii biotehnologice si enzime, au anuntat ca isi extind acordul global multianual pentru a include un nou biofungicid dedicat unei game largi de culturi de camp, inclusiv soia, cereale, porumb, oleaginoase, orez si trestie de zahar, precum si gazon si plante ornamentale.

Scris de Agro Food, Marti, 07 Septembrie 2021
Prin acest acord, Corteva primeste o licenta exclusiva pentru tehnologia peptidica brevetata de Elemental Enzymes. Noul mod de actiune utilizeaza peptida din 22 aminoacizi derivata in mod natural pentru a alerta plantele de invazia agentilor patogeni, pregateste sistemul imunitar si ajuta planta sa se protejeze de bolile fungice, cum ar fi rugina la soia, cercosporioza si fuzarioza spicelor.
 
„Fermierii cauta solutii biologice care sa ofere performante dovedite si previzibile”, a declarat Susanne Wasson, Presedinte, Crop Protection Business Platforms, Corteva Agriscience.
 
„Colaborand cu Elemental Enzymes, continuam sa ne extindem angajamentul de a ajuta fermierii sa acceseze solutii inovatoare si dovedite care completeaza fungicidele conventionale, imbunatatesc rezistenta plantelor, dezvoltarea in conditii dificile de mediu si contribuie la mentinerea productiei si a sanatatii culturilor.”
 
Ca parte a portofoliului de produse biologice, Corteva va oferi aceasta tehnologie sub numele de biofungicid Holzem™, care se va pozitiona ca brand complementar la portofoliul existent de fungicide de top. In asteptarea omologarii, Corteva anticipeaza lansarea globala a biofungicidului Holzem ™ in America Latina in 2022 si in Statele Unite in 2023.
 
“Suntem incantati sa continuam colaborarea cu Corteva Agriscience pentru a oferi un nou biofungicid care combate bolile devastatoare ale plantelor la o gama larga de culturi si zone geografice. Elemental Enzymes este dedicat dezvoltarii de noi tehnologii extrem de eficiente pentru o agricultura durabila care sa abordeze numeroasele provocari ale cultivatorilor din intreaga lume”, a declarat Brian Thompson, Chief Executive Officer of Elemental Enzymes.
 
Modelul Corteva pentru dezvoltarea unui portofoliului biologic de exceptie combina inovarea externa, colaborarea in domeniul cercetarii si dezvoltarii, acordarea de licente si distributia. Acest acord arata cum Corteva colaboreaza cu companii de top pentru a accelera comercializarea inovatiilor orientate catre clienti. Biofungicidul Holzem™ ofera un mod diferit de actiune care ajuta la gestionarea nivelului de reziduuri din culturi, previne rezistenta bolilor la fungicidele conventionale si sporeste potentialul de productie si durabilitatea, in conformitate cu Obiectivele de durabilitate Corteva Agriscience 2030.