Corteva construieste un nou Centru pentru Tehnologii Aplicate Semintelor

Unitatea, localizata in Franta, va oferi un pachet complet de servicii fermierilor europeni.

Scris de Agro Food, Joi, 21 Ianuarie 2021
Corteva Agriscience a inceput construirea unui nou Centru de Tehnologii Aplicate Semintelor (C-SAT) in sud-vestul Frantei, cu scopul de a ajuta fermierii europeni sa asigure culturilor lor cele mai bun start in vegetatie si sa obtina productii excelente.
 
Centrul din Aussonne este primul din Europa si al treilea la nivel mondial. Se estimeaza ca va fi operational in prima jumatate a anului 2022 si se va concentra pe dezvoltarea de servicii, cu investitii stiintifice esentiale in vederea lansarii unor noi solutii de tratare a semintelor pentru a sprijini agricultorii sa faca fata provocarilor unui sector agricol in continua schimbare.
 
De asemenea, Corteva Agriscience ofera o gama complexa de Tehnologii Aplicate Semintelor (SAT), care implica tratarea semintelor, inclusiv Lumiposa ™ si Lumivia ™ pentru tratamentul cu insecticid al semintelor, Lumisena ™ si Lumiflex ™ pentru tratamentul cu fungicid al semintelor si Lumidapt, tratament nutritional pentru toate culturile hibride.
 
In ultimele luni, au existat mai multe evolutii cheie in inregistrarile de Tehnologii Aplicate Semintelor (SAT) in Europa, cu inregistrarile actuale dupa cum urmeaza:
  • Lumiposa™ pentru rapita de toamna (WOSR) in Germania, Ungaria, Irlanda, Lituania, Moldova, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Ucraina;
  • Lumiposa™ pentru porumb in Rusia, Serbia, Ucraina;
  • Lumisena™ pentru floarea soarelui in Rusia, Serbia si Ucraina;
  • Lumiflex™ pentru porumb in Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Romania, Serbia, Slovacia si Ucraina.
 
Centrul C-SAT actioneaza ca un laborator, un centru de testare si de tratare a semintelor, cu procese riguroase pentru descoperirea, formularea si testarea reala a tehnologiilor aplicate semintelor. Acest proces permite tratamentul semintelor in scopul protejarii lor si ofera, astfel, fermierilor, solutii inovatoare pentru provocarile din camp, oferindu-le valoare.
 
Prin urmare, tot mai multi fermieri pot beneficia in urma inovatiilor din domeniul tratamentelor pentru seminte, asigurandu-se astfel precizie in aplicarea dozei, randament imbunatatit al recoltei si productivitate sporita pentru fermieri, precum si cresterea durabilitatii conform Obiectivelor de Durabilitate pentru 2030 ale Corteva Agriscience.
 
„Avand in vedere ca tehnologiile aplicate semintelor implica tratarea directa a semintei si nu aplicarea pe camp, contribuim astfel la reducerea amprentei ecologice asupra mediului agricol” , a declarat Andre Negreiros, Seed Applied Technologies Leader Europa, in cadrul Corteva Agriscience.
 
„Corteva Agriscience este dedicata inovatiei. Acesta este motivul pentru care investim aproape 5 milioane de euro in acest proiect, ca parte a eforturilor noastre de a ne consolida oferta de seminte. Suntem o companie axata atat pe producatori, cat si pe consumatori, iar acest Centru ii va ajuta pe fermieri sa obtina o productivitate mai mare, raspunzand, in acelasi timp, cereriiconsumatorilor privind produse agricole obtinute prin moduri mai sustenabile.”
 
Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare.
 
Corteva Agriscience™ a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont.