Corteva colaboreaza cu Eden Research pentru a evalua utilizarea capsulelor fara continut de plastic

O noua colaborare dintre Corteva Agriscience si Eden Research plc ii va sprijini pe agricultori in efortul lor de a satisface cerintele consumatorilor privind o agricultura mai sustenabila.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Luni, 03 Februarie 2020

Eden Research plc este o companie listata pe piata AIM, care creeaza si furnizeaza solutii sustenabile pentru protectia culturilor, sanatatea animalelor si produsele destinate consumatorilor.

Contractul de evaluare exclusiv permite companiei Corteva Agriscience, o companie globala, pur agricultura, listata pe piata NYSE, sa evalueze tehnologia de incapsulare Sustaine™ a firmei Eden si cateva formulari pentru tratamentul biologic al semintelor din anumite teritorii majore.

Corteva va evalua exclusiv produsele care utilizeaza Sustaine™ in tratarea semintelor pana la sfarsitul anului 2020, moment in care compania poate incheia un contract exclusiv de distributie pentru aceste produse in UE, precum si din Rusia, Ucraina si Turcia. Aceasta e prima utilizare a produselor si a tehnologiei Eden pentru tratarea semintelor si este un pas initial in acest domeniu intr-o gama de utilizari si tipuri de seminte.

Microcapsulele Sustaine™ sunt micro-sfere de origine naturala, fara continut de plastic, biodegradabile, derivate din drojdie. Aceasta tehnologie a facut posibila utilizarea sigura si eficace a ingredientelor active inregistrate ale firmei Eden si ale tertilor, imbunatatind bioactivitatea, tinand sub control volatilitatea si sporind siguranta culturilor.

Directorul General al firmei Eden, Sean Smith, a declarat: „Utilizarea potentiala a ingredientelor active ale firmei Eden si a tehnologiei de formulare cu microcapsule Sustaine™ in tratarea semintelor a fost inteleasa de ceva timp de catre Eden, insa aceasta e prima ocazie majora de colaborare cu o companie pentru a dezvolta complet si a comercializa un produs care foloseste Sustaine™ in acest domeniu de aplicare.

Suntem foarte incantati sa colaboram cu Corteva, care, pe langa faptul ca este una din cele mai mari companii globale, pur-agricola, este si cunoscuta pentru expertiza in domeniul semintelor si al tratarii acestora. Acest contract s-a incheiat ca urmare a testelor initiale pozitive efectuate pe camp de catre Corteva anul acesta, asa ca suntem optimisti cu privire la faptul ca aceasta oportunitate semnificativa va deveni un succes comercial pentru ambele companii”.

Si Andre Negreiros, Seed Applied Technologies Leader, Europa, pentru Corteva Agriscience, a declarat: „Suntem bucurosi sa colaboram cu firma Eden pentru a oferi agricultorilor solutii complete, cu un profil favorabil din punct de vedere al mediului. Fiind o companie dedicata sustenabilitatii, suntem incantati sa folosim tehnologia de formulare Sustaine™ pentru a contribui la reducerea utilizarii microplasticului, in conformitate cu asteptarile consumatorilor”