Corteva Agriscience lanseaza Inatreq™ Active. Ce boli poate combate fungicidul

Corteva Agriscience a anuntat ca a primit inregistrarea europeana a primului produs din gama de produse Inatreq™ active. Acesta va fi disponibil la vanzare in Franta de la finalul acestui an, pentru anul agricol 2021.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Marti, 24 Martie 2020

Fungicidul Questar™ cu Inatreq™ active, aprobat pentru comercializare in Franta, este un fungicid inovator, de origine naturala, care ofera un control curativ si eradicativ pentru toate tulpinile de Septoria, oferind astfel o strategie de combatere pe termen lung pentru fermierii europeni.

Produsul va fi disponibil la vanzare in Franta incepand cu finalul anului 2020, pentru anul agricol 2021. Urmatoarele omologari a produselor be baza de Inatreq vor avea loc anul viitor si vor oferi fermierilor care cultiva cereale noi solutii pentru controlul bolilor in Regatul Unit al Marii Britanii, Danemarca si ulterior, pe toate pietele europene importante.

“Aceasta solutie inovatoare pentru controlul si combaterea Septoriozei, cea mai pagubitoare boala care afecteaza cultura de grau va raspunde cerintelor fermierilor in Romania,” a afirmat Jean Ionescu - Country Leader Romania si Moldova. Rezultat al muncii asidue a cercetatorilor Corteva Agriscience, acest nou fungicid va raspunde provocarilor unui management durabil si va satisface dorinta fermierilor pentru produse inovative care sa asigure protectia si siguranta culturilor.

Inatreq prezinta performante biologice exceptionale, ofera fermierilor un nou instrument care sa ajute la gestionarea bolilor deoarece nu prezinta rezistenta incrucisata la fungicidele chimice deja existente pentru combaterea bolilor din culturile de cereale. De asemenea, fermieri vor beneficia si de flexibilitatea in aplicare a produsului, precum si de performantele sale consistente si de spectrul larg de actiune.

“Inatreq reprezinta cea mai recenta solutie, rezultat al inovatiilor tehnologice dezvoltate de compania noastra”, a spus Susanne Wasson, Presedinte Platforma Crop Protection, Corteva Agriscience.

Substanta activa Inatreq protejeaza de asemenea si plantatiile de bananieri de boala numita Black Sigatoka. Cateva tari, printre care Belize, Columbia, Ecuador, Guatemala, Honduras, Coasta de Fildes si Panama, au omologat fungicidul Kyventiq™ pe baza de Inatreq™ active, pentru utilizarea in culturile de bananieri.