Corteva Agriscience investeste in Lavie Bio, subsidiara Evogene de agricultura organica

Tranzactia va avea la baza un schimb de actiuni, Corteva oferind integral pachetul sau de actiuni de la Tava Biosciences, companie detinuta total de Corteva, la care se va adauga o infuzie de capital realizata de Corteva in Lavie.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 02 Septembrie 2019

Prin pachetul de actiuni Taxon Biosciences oferit si a infuziei de capital, Corteva va ajunge sa detina 30% din Lavie, in timp ce Evogene va detine restul pachetului de 70%.

Investitia Corteva in Lavie ofera drepturi pentru Corteva in dezvoltarea produselor de porumb si soia, permitand, totodata, ca Lavie sa beneficieze de accesul si pozitia de lider global a Corteva pe pietele de porumb si soia.

„Tranzactia demonstreaza angajamentul constant al Corteva in a aduce pe piata tehnologii noi si diversificate pentru clienti”, a declarat Susanne Wasson, presedintele platformei de afaceri pentru protectia plantelor de la Corteva Agriscience.

„Suntem incantati sa colaboram cu Lavie Bio - lider in domeniul agriculturii organice – deoarece vom continua sa acceleram comercializarea de produse inovatoare centrate pe nevoile clientilor din acest sector, categorie cu rata de crestere ridicata”, a continuat Wasson.

„Suntem foarte multumiti de preluarea Taxon si de infuzia de capital realizata de Corteva, lider mondial pe piata agricola, care vin dupa aproape doi ani de colaborare in dezvoltarea de solutii. Prin furnizarea de noi tehnologii complementare si a unor cai de acces catre piete importante, consideram ca tranzactia va imbunatati semnificativ capacitatile Lavie in dezvoltarea si comercializarea de produse organice pentru agricultura viitorului”, a punctat Ofer Haviv, presedinte & CEO Evogene si presedintele Consiliului de Administratie Lavie Bio.

„Ne bucura decizia Corteva, companie agricola lider global, de a continua parteneriatul cu Lavie. Cred ca avansul Corteva in materie de inovare in domeniul agricol si capacitatile complementare aduse de achizitionarea Taxon Biosciences, ajuta Lavie in indeplinirea misiunii de a imbunatati calitatea alimentelor, de a facilita agricultura sustenabila si de a eficientiza productivitatea prin introducerea pe piata a unor produse agricole organice care au la baza microbiomul”, a declarat Ido Dor, CEO Lavie Bio.

Agricultura organica presupune aplicarea externa a unor produse din surse naturale, biologice de tipul microbilor, daunatorilor benefici, biochimicalelor si mineralelor pentru optimizarea sanatatii plantei. Lista de produse agricole organice include si biostimulatori care maximizeaza randamentul dat de o planta si durabilitatea acestea, dar si pesticide pentru agricultura ecologica pentru controlul daunatorilor.