Corteva, printre primele companii care colecteaza date despre culturi cu ajutorul robotilor

Cu ajutorul navigatiei GPS si a inovatiei oferite de Corteva, robotul Spot creat de Boston Dynamics, are potentialul de a revolutiona fenotiparea si aplicarea produselor de protectie a culturilor.

Scris de Agro Food, Marti, 24 August 2021
Corteva Agriscience intentioneaza sa duca utilizarea robotilor agricoli la un alt nivel, folosind robotul Spot creat de Boston Dynamics. In domeniul agricol, Corteva este printre primele companii care utilizeza aceasta platforma agila de ultima generatie pentru a inspecta randurile de porumb, floarea-soarelui si multe alte culturi. Robotul este capabil sa testeze in camp atat noii hibrizii, cat si solutiile propuse pentru protectia plantelor, avand capacitatea de a colecta cantitati uriase de date, oferind sprijin in aplicarea moleculelor nou-descoperite in scop fitosanitar si verificand aceste operatiuni. Numeroasele abilitati ale lui Spot pot ajuta compania Corteva sa inteleaga mai bine fenotipurile complexe, impulsionand astfel procesul de cercetare si dezvoltare.
 
Corteva si-a numit robotul Anatoly („Annie”) dupa numele cainelui ciobanesc anatolian al fondatorul Pioneer, Henry A. Wallace. Annie lucreaza continuu in medii cu suprafete neuniforme si la temperaturi zilnice ridicate, protejand astfel angajatii Corteva Agriscience de situatii potential periculoase. Acest robot usor si portabil este un alt exemplu al modului in care Corteva forteaza cu mult curaj limitele stiintei pentru a creste siguranta si durabilitatea.
 
“Capacitatile de detectie proximala ale lui Annie si insusirea sa de a executa actiuni specifice pe un anumit teren sau la o anumita planta ne vor ajuta sa verificam ipotezele cu privire la modul in care se petrec lucrurile. Un robot care are capacitatea a naviga printre randurile de cultura, in timp ce transporta instrumentele necesare colectarii de date sau aplicarii eficiente a produselor chimice are un potential extraordinar si ne ajuta impingem limitele cunoasterii pentru ceea ce ne propunem sa livram fermierilor”, a declarat Geoff Graham, lider in dezvoltarea de seminte pentru Corteva Agriscience.
 
Robotii Spot automatizeaza procesul de detectie si inspectare, capteaza cantitati enorme de date si exploreaza arealul in mod exhaustiv, facand operatiunile mai sigure, mai eficiente si mai previzibile. Corteva colaboreaza si cu Trimble, un furnizor de varf de solutii avansate bazate pe localizare, care maximizeaza productivitatea si imbunatatesc profitabilitatea, pentru validarea conceptului si pentru a integra tehnologii precise de ghidare prin GPS cu platforma robotului Spot. Solutia dezvoltata in comun de cele trei companii combina mobilitatea unica a robotului Spot cu capacitatile de navigatie autonome Trimble si cu abordarea inovatoare a companiei Corteva, ajutand astfel fermierii sa depaseasca cele mai presante provocari ale agriculturii.
 
Puteti urmari materialul video aici: https://vimeo.com/572189949/cfe90bb57d
 
Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare.
 
Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont.