Cora renunta la folosirea pungilor de plastic subtire

Reprezentantii Cora anunta si ei ca vor elimina in totalitate pungile de plastic utilizate la ambalarea fructelor si legumelor.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 28 August 2019

„Avand in vedere impactul negativ asupra mediului, in conditiile in care pungile din plastic foarte subtire nu pot fi reutilizate si nici reciclate, ajungand in cele din urma in natura, Cora a decis sa implementeze cat mai repede acest proiect. In acelasi timp, ne-am dat seama ca pentru clientii nostri este important sa aiba la dispozitie ambalaje individuale pentru anumite produse si, de aceea, am inlocuit aceste pungi cu ambalaje biodegradabile. Impreuna cu clientii nostri, eliminam astfel din circuit peste 6 tone de plastic in fiecare luna”, a declarat Emanuel Pirvulescu, Head of Environment Cora Romania.  

Potrivit acestuia, Cora sustine decizia Ministerului Mediului de a implementa masuri pentru reducerea consumului de pungi din plastic foarte subtire fara maner. Odata cu trecerea la ambalajele biodegradabile, Cora elimina de pe piata peste 30 de milioane de pungi de plastic anual.