Conceptul Cloud Kitchen revolutioneaza piata HoReCa

Fostul CEO al Uber se pregateste sa lanseze pe piata un concept inedit ce va revolutiona piata HoReCa: „cloud kitchen”.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Miercuri, 04 Decembrie 2019

Noul model de business are rolul de a inlocui restaurantele clasice, ceea ce ar presupune eliminarea unui numar mare de angajati. Pe noul format de business, va fi nevoie in special de bucatari, iar restul personalului se va ocupa de livrarea preparatelor realizate prin platforme precum Uber Eats sau alte servicii conexe. Practic, vorbim despre conceptul de restaurant virtual.

„Prin implementarea unui astfel model de business, restaurantele celebre si cele de nivel mediu vor putea economisi sume importante de bani utilizand o locatie mai mica, cu un numar mai mic de angajati, accentul punandu-se mai mult pe livrari decat pe servirea in locatie”, a explicat Travis Kalanick, fost CEO si cofondatorul Uber.

Pentru a pune bazele noului business, start-up-ul lui Kalanick a primit recent suma de 400 milioane de dolari.