Compania care detine Rama, Delma si Becel: Margarina are o reputatie proasta, desi contine acizi grasi sanatosi

Upfield, cea mai mare companie de produse alimentare de larg consum pe baza de plante si care detine brandurile Rama, Delma si Becel, saluta legislatia romaneasca care limiteaza continutul de acizi grasi trans la 2% in alimentele procesate. Cu toate acestea, compania subliniaza ca produsele sale au fost printre primele care au adoptat in mod proactiv si voluntar limita de 2%, inainte de activarea oricarei legislatii locale, internationale sau europene in acest sens.

Scris de Agro Food, Marti, 06 Octombrie 2020

Compania solicita autoritatilor sa intareasca controlul si sa accelereze reglementarea celorlalte alimente care nu sunt incluse in prevederile acestei legislatii, pentru a respecta standardele de sanatate si siguranta ale consumatorilor, asa cum a procedat si industria margarinei inca din 2012. Upfield doreste sa adauge si faptul ca, tot din 2012, produsele sale sunt lipsite 100% de grasimi partial hidrogenate, o sursa de acizi grasi trans.

 

„Demonizarea margarinei este total neintemeiata. Desi ar mai putea fi producatori pe piata care trebuie sa respecte pragul de 2%, produsele noastre au fost deschizatoare de drum in transformarea acestora in margarina sanatoasa de astazi. Proactiv si voluntar si cu respect si consideratie pentru consumatori si studiile medicale, am intreprins actiunile necesare pentru ca margarina sa fie un aliment sanatos cu grasimile nesaturate necesare de care organismul are nevoie pentru a functiona corespunzator”, a declarat Ana Popa, Head of Sales Romania si Moldova.

 

„Este adevarat ca margarina are inca o reputatie proasta, in ciuda contributiei sale reale la o alimentatie sanatoasa. Desi am intreprins multe transformari, avem totusi nevoie de o educare a consumatorilor cu privire la margarina si continutul sau de acizi grasi sanatosi”, a conchis Popa.

 

Grasimile contin in mod natural acizi grasi trans in cantitate mica. Acizii grasi trans se gasesc si in grasimile de origine animala si in lactate. Margarina este un aliment pe baza de plante, cu uleiuri naturale. Grasimile nesaturate din uleiurile de floarea-soarelui, in si de rapita utilizate in margarina, considerate grasimi bune, contribuie semnificativ la continutul adecvat de acizi grasi.

 

Aceste uleiuri sunt o sursa importanta de Omega-3 si Omega-6 si sunt, de asemenea, un ingredient util datorita continutului semnificativ de vitamina E din uleiul de floarea-soarelui. Acizii grasi joaca un rol important in multe procese fiziologice – furnizeaza energie, au un impact pozitiv asupra hormonilor, sistemului nervos si ajuta organismul sa utilizeze vitaminele liposolubile.

 

Upfield este cea mai mare companie de produse de larg consum pe baza de plante din lume si unul dintre liderii pietei locale pe segmentul margarinei, cu marci de uz casnic precum Rama, Delma si Becel.

 

Upfield crede in puterea alimentatiei pe baza de plante, deoarece acestea tind sa fie bogate in fibre, vitamine si minerale ce ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului LDL (rau), reduc riscul de diabet si ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase. Cu o vasta experienta, Upfield este lider in noua era axata pe ingrediente si procese tot mai naturale ce ofera produse sanatoase, cu gust bun si de calitate superioara.