Combinatul de ingrasaminte chimice Navodari si-a extins operatiunile in Bulgaria si Ucraina

Reprezentantii combinatului de Ingrasaminte Chimice (CICh) Navodari estimeaza ca anul acesta aproximativ 5% din totalul vanzarilor vor fi generate de operatiunile recent deschise pe pietele vecine Romaniei, Bulgaria si Ucraina.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 21 Octombrie 2019

„Am considerat oportun sa intram pe cele doua piete, datorita potentialului pe care il au. Ucraina are o suprafata agricola de aproape trei ori mai mare fata de cea a Romaniei, iar piata de ingrasaminte speciale este la inceput. In Bulgaria, situatia este diferita, aici exista deja furnizori de ingrasaminte cu tehnologii inglobate iar fermierii locali au inteles beneficiile utilizarii acestora. In primul an de activitate ne-am propus sa ne facem cunoscute produsele unui numar cat mai mare de potentiali clienti. Din estimarile noastre, pentru primul an, ponderea vanzarilor pe aceste piete in total activitate va fi de aproximativ 5%”, a declarat Cezara Visan, directorul executiv al Cich Navodari.

Cele doua piete noi traverseaza o perioada de puternica dezvoltare agricola, la fel ca si Romania, astfel ca fermierii isi propun sa devina tot mai eficienti, sa produca mai mult si mai bine, si, implicit, isi doresc sa aiba acces la produse cu inalta tehnologie, care permit cresterea randamentului agricol.

Un alt element important in decizia de extindere o reprezinta infrastructura de care dispune compania, ce permite accesul usor catre cele doua tari. Combinatul de ingrasaminte chimice Navodari are o capacitate de productie de 1.500 de tone de ingrasaminte zilnic, dispune de capacitati de stocare acoperite si in aer liber de 200.000 de tone, are propria retea de cale ferata si acces la port.