Coca Cola si Dorna au lansat o campanie de colectare separata a deseurilor de pe litoral

Coca-Cola Romania si Dorna au lansat o campanie de colectare separata a deseurilor in statiunile Mamaia si Vama Veche, care se va desfasura in perioada 22 iulie - 29 august.

Scris de Agro Food, Marti, 27 Iulie 2021
In cadrul campaniei, care se va derula in parteneriat cu organizatiile CSR Nest si GreenPoint Management, doua eco-remorci au fost amplasate in cele doua locatii, iar voluntarii CSR Nest ii vor intampina pe turistii care doresc sa colecteze separat sticlele de plastic, in fiecare saptamana, de joi pana duminica, intre 22 iulie - 8 august la Sandalandala, Vama Veche, iar intre 9 - 29 august la Aroa Beach, Mamaia.
 
Pentru 3 sticle de plastic colectate, participantul va primi premiu o pereche de ochelari de soare din bambus; la 5 sticle de plastic colectate, participantul va primi un set de carti de joc din material reciclat, iar la 10 pet-uri colectate, participantul va primi o sacosa din bumbac, realizata de Atelierul de Panza - proiect al ONG-ului ViitorPlus, care militeaza pentru protejarea mediului.
 
Proiectul beneficiaza de sustinerea Primariei Municipiului Constanta si Primariei Limanu si este derulat sub sloganul "Dupa Noi, strangem tot noi", parte a platformei de sustenabilitate "Dupa Noi" a Coca-Cola Romania.
 
Eco-remorca este un sistem inteligent de colectare separata a deseurilor, prevazut cu doua echipamente de tip RVM (Reverse Vending Machine), care includ un compactor intern, astfel fiind posibila colectarea unui volum mult mai mare de deseuri reciclabile decat in cosuri obisnuite. Eco-remorca a mai fost folosita pana acum in campaniile precedente ale "Dupa noi", aceasta fiind inclusa, printre altele, intre solutiile de infrastructura de colectare separata de la festivaluri precum Untold si Neversea si nu numai.
 
"Dupa Noi" este platforma care reuneste toate proiectele de responsabilitate sociala derulate de Coca-Cola in Romania. Lansata in 2016, platforma de CSR reflecta filosofia Coca-Cola de a face tot ce este posibil pentru a lasa in urma o lume mai buna.
 
Platforma isi propune sa inspire cat mai multi oameni sa constientizeze cat de important este ce lasa in urma lor si sa adopte un stil de viata cat mai responsabil, pe care sa-l transmita si generatiilor viitoare. "Dupa Noi Strangem Tot Noi" este pilonul dedicat protectiei mediului inconjurator si proiectelor ce incurajeaza colectarea separata.