Clariant extinde parteneriatele cu fermierii pentru aprovizionarea fabricii cu reziduuri agricole

Compania elvetiana axata pe produse chimice de specilitate, Clariant isi continua demersul de a incheia parteneriate cu fermierii din zona Olteniei.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Luni, 02 Decembrie 2019

In acest sens, reprezentantii companiei au organizat cel de-al doilea workshop. Scopul acestuia este acela de a asigura aprovizionarea cu materii prime a fabricii sunliquid® de producere a etanolului celulozic, din Podari, Craiova.

„Fermierii din Oltenia sunt primii agricultori din Romania care vor putea transforma reziduurile agricole intr-o sursa suplimentara de venit, in timp ce livreaza paiele la fabrica sunliquid®, unde vor fi transformate in biocombustibili avansatti. Obiectivul nostru este acela de a crea un lant de aprovizionare bine pus la punct, prin parteneriate puternice cu fermierii locali si, pot spune ca am facut deja cativa pasi importanti in aceasta directie,” a declarat Dragos Gavriluta, director de proiect al fabricii.

Incepand cu anul 2017, compania a incheia contracte cu un numar de peste 200 de fermieri cu scopul de a asigura aprovizionarea fabricii cu reziduuri agricole. Pana in acest moment, in regiune au fost colectate 20.000 de tone de paie.
Aprovizionarea cu materie prima va continua pana se va ajunge la capacitatea totala a fabricii, de 250.000 de tone.