City Grill are in plan sa angajeze inca 30 de nepalezi

In restaurantele City Grill vor lucra de anul acesta, inca 30 de nepalezi. In acest fel, numarul total al angajatilor straini va ajunge la aproape 150.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Luni, 10 Februarie 2020

Numarul de angajati al grupul City Grill variaza intre 1.300 si 1.550, in perioada verii, cand terasele restaurantelor sunt deschise, iar vanzarile sunt mai mari. Din total, circa 112 angajati vin din Nepal, iar acestora li se vor alatura, incepand din 2020, inca 30.

„Astazi suntem foarte atenti sa prognozam nevoia de personal pentru ca sistemul este foarte greoi si este foarte dificil sa aduci angajati din Nepal, pentru ca nu exista ambasada sau consulat al Romaniei, iar cei care vor sa lucreze in Romania trebuie sa mearga la New Delhi ca sa isi ia viza de lucru. In momentul in care decizi sa aduci un lucrator asiatic la munca, iti ia intre patru si sase luni pana ajunge in Romania. Practic, daca vrei sa te pregatesti pentru vara, deja esti in intarziere. Noi suntem pregatiti in acest sens, avem inca 30 de lucratori care vor veni in tara, actele lor au fost facute, iar vizele au fost obtinute”, a explicat Daniel Mischie, CEO City Grill, in cadrul unui interviu pentru wall-street.ro

Nepalezii au inceput sa lucreze pe pozitii de ajutor de bucatar sau barman, iar in timp au avansat pe functii ca ospatar sau pizzer.