Carrefour sprijina producatorii de legume si fructe in conversia la agricultura ecologica

Carrefour Romania sprijina, pentru al treilea an consecutiv, producatorii de legume si fructe in conversia la agricultura ecologica, prin programul original "Crestem Romania BIO".

Scris de Agro Food, Vineri, 02 Aprilie 2021
Astfel, producatorii care detin in proprietate o suprafata minima cultivata de 2.000 mp de sere sau solarii, sau de 2 ha pentru culturi in camp deschis, se pot inscrie in programul "Crestem Romania BIO", intre 1 si 30 aprilie.
 
Potrivit retailerului, fermierii selectati primesc asistenta pentru certificare Ecocert, costurile fiind suportate integral de Carrefour pe toata durata procesului. Beneficiarii au, de asemenea, garantia unor contracte ferme pentru desfacerea productiei in hipermarketurile Carrefour, inclusiv pe perioada conversiei si timp de doi ani dupa obtinerea certificarii.
 
Anul acesta, pe rafturile Carrefour vor ajunge primele capsune 100% bio ale primului agricultor certificat eco in cadrul acestui program. In acest an, producatorii interesati de conversia la agricultura ecologica sau care au inceput deja procesul de conversie se pot inscrie pe https://crestemromaniabio.ro in intervalul 1-30 aprilie.
 
"Ambitia Comisiei Europene este ca pana in 2030 suprafetele ocupate de culturi organice sa reprezinte cel putin 25% din totalul celor aflate in exploatare la nivelul intregii Uniuni. In Romania, doar 1,53% din suprafetele destinate agriculturii sunt astazi exploatate ecologic, alte 1,33% fiind in proces de conversie, potrivit Eurostat. Este un context european si national care ne da toate motivele sa continuam “Crestem Romania BIO” ca demers strategic prin care punem umarul la crearea unor noi standarde in agricultura si la intarirea ecosistemului de producatori, organisme de certificare si consumatori. Din agricultura bio avem cu totii de castigat: mediul este mai bine protejat, consumatorii au acces la alimente mai bune si mai sanatoase, iar producatorii primesc un sprijin pretios pentru a obtine certificarea - un proces adesea anevoios, ce necesita timp si resurse pe care majoritatea nu le au. Iar acest program continua pentru ca suntem convinsi ca viitorul este despre o hrana mai buna pentru toti si un mediu mai sanatos", a afirmat Anca Damour, Executive Board Member Carrefour Romania.
 
Carrefour sustine comunitatile in care activeaza prin programe si initiative nationale pe termen lung, cu impact pozitiv in societate in ansamblul ei: Cooperativa Agricola Varasti, prima de acest gen fondata de retailer in Romania, Deschidem Vinul Romanesc si Crestem Romania BIO, program in cadrul caruia a introdus, in premiera in Romania, eticheta "In conversie la BIO". In plus, Carrefour a sustinut atat financiar, cat si prin transfer de expertiza infiintarea Fundatiei pentru Dezvoltarea Agriculturii, organism independent care isi propune sa contribuie la o schimbare sistemica a sectorului legumicol din Romania.