Carrefour lanseaza un program care isi propune sa transforme vinul romanesc intr-un brand de tara                

Deschidem Vinul Romanesc, un program dezvoltat de Carrefour, aduce romanilor o selectie impresionanta de vinuri provenite de la crame din toate regiunile vinicole ale tarii.

Scris de Agro Food, Marti, 04 August 2020

Vinurile sunt asezate in trei piloni, vinuri regionale de la 26 de crame mici si mijlocii, vinuri exclusive, care se gasesc doar in magazinele Carrefour si cele premium, recunoscute de expertii din lumea vinului.

 

„Caii de la Letea Geneza” – Feteasca Neagra este un vin din categoria Exclusiv la Carrefour, produs in 2018 de unul dintre producatorii cei mai apreciati din industria vinicola, Via Viticola Sarica Niculitel, din regiunea Dobrogei.

 

Originile Fetestii Negre sunt la fel de vechi ca productia vinului pe aceste meleaguri, iar acesta poarta amprenta terroir-ului, reunind cele mai bune expresii ale soiului.

 

Iubitorii de vinuri rosii si nu numai vor avea surpriza de a descoperi un gust proaspat, cu o aciditate echilibrata. Servit la o temperatura de 12-14 °C, poate fi un companion perfect al serilor de vara, pe malul marii sau acasa.

 

Pentru o experienta completa, acest vin poate fi asezat alaturi de carnati uscati de Plescoi sau clatite dobrogene cu carne de pui si sos rosu (un pic) picant.

 

Vinul se poate cumpara din magazinele Carrefour la nivel national sau poate fi comandat online, pe carrefour.ro sau prin aplicatia Bringo, din sectiunea Deschidem Vinul Romanesc.

 

Crama care produce vinul, Via Viticola Sarica Niculitel, a devenit un jucator de referinţa al pieţei romaneşti imbinand traditia cu tehnologia moderna.

 

Alaturi de alte trei crame romanesti reputate: Aurelia Visinescu, Domeniul Bogdan si Crama Davino, Via Viticola Sarica Niculitel produce vinuri unice in Romania, unele create in exclusivitate pentru Carrefour, asa cum este si vinul „Caii de la Letea Geneza” – Feteasca Neagra. Tot din aceasta gama, vinurile „Caii de la Letea Geneza” – Chardonnay si Rosé au fost premiate cu aur la International Wine Contest Bucharest 2020.

 

Deschidem Vinul Romanesc isi propune sa aseze vinul romanesc pe harta internationala a vinurilor, transformandu-l intr-un brand de tara. Prin aceasta initiativa, Carrefour incurajeaza consumul de produse romanesti de calitate la preturi de retail, sustinand, totodata, producatorii si industria vinicola locala, de care depinde dezvoltarea comunitatilor.

 

Mai multe detalii despre despre vinurile si cramele care fac parte din program pot fi urmarite accesand site-ul Deschidem Vinul Romanesc.