Campanie Carrefour: Fructe si legume la pretul special de 1 PET bucata

Carrefour Romania relanseaza Plata cu PET in 20 de hipermarketuri din tara, campanie derulata in parteneriat cu liderul pietei locale de bauturi, Coca-Cola HBC Romania.

Scris de Agro Food, Marti, 14 Septembrie 2021
Clientii Carrefour pot, din nou, sa cumpere fructe si legume de la producatori locali, la pretul de 1 PET bucata, iar pentru fiecare recipient de apa PET DORNA, produs din plastic 100% reciclat si 100% reciclabil, primesc o cantitate dubla de fructe si legume. Astfel, are loc o conversie avantajoasa si responsabila, prin care PET-ul devine moneda de schimb, iar clientii contribuie la reducerea amprentei asupra mediului, sustin fermierii locali si, nu in ultimul rand, cumpara alimente sanatoase.
 
Initiativa se afla la a treia editie si se deruleaza incepand cu 13 septembrie in parteneriat cu Coca-Cola HBC Romania si cu sprijinul Green Point Management, Financiar Recycling, Green PC Ambalaje si Recycle International.
 
Plata cu PET a fost lansata in premiera de Carrefour Romania in 8 hipermarketuri din tara in anul 2019, ca parte din programul de economie circulara Punem Pret pe Plastic si a fost intampinata cu interes de catre clienti: in primele doua editii s-au colectat peste 347.000 de PET-uri si s-au dat la schimb peste 92 de tone de fructe si legume romanesti in 14 hipermarketuri.
 
„Plata cu PET este initiativa care exprima cel mai bine viziunea Carrefour Romania asupra economiei circulare, transformand plasticul in moneda de schimb pentru fructe si legume produse local si incurajand reintroducerea plasticului in circuitul economic, prin reciclare. Sustinem astfel un proces de educare a publicului pentru un consum responsabil de plastic si alte resurse si, de asemenea, incurajam clientii sa adopte obiceiuri mai bune acasa si la cumparaturi. Ne bucuram sa avem alaturi de noi parteneri strategici, impreuna cu care extindem programul si il aducem in 20 de hipermarketuri din 19 orase din Romania”, a declarat Felician Cardos, Environmental Manager Carrefour Romania.
 
„Ne-am alaturat cu entuziasm acestui program deoarece este in linie cu misiunea si viziunea noastra legata de sustenabilitate. Ne bucuram ca astfel extindem parteneriatul nostru cu echipa Carrefour si ca putem sustine proiecte educationale pentru un mediu mai curat. Noi decidem, in fiecare zi, ce lasam Dupa Noi, iar Plata cu PET este un gest mic ce poate produce o schimbare mare. Doar impreuna putem contribui la „O lume fara deseuri”: astfel de initiative, care educa si implica direct consumatorii in procesul de colectare separata in vederea reciclarii, sunt un exemplu clar de bune practici”, a adaugat Alice Nichita, Corporate Affairs & Sustainability Director, Coca-Cola HBC Romania.
 
Initiativa se deruleaza in 20 de hipermarketuri din tara (Baia Mare, Barlad, Brasov - Calea Bucuresti, Bucuresti Orhideea si Vulcan, Buzau, Cluj, Constanta, Drobeta-Turnu Severin, Galati, Iasi Era, Oradea Era, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Sfantu Gheorghe, Suceava, Targoviste, Timisoara) in perioada 13 septembrie – 12 decembrie, datele exacte de prezenta in fiecare oras fiind disponibile pe site-ul oficial www.carrefour.ro. Totodata, participantii din fiecare oras se pot inscrie la o tombola cu premii constand in produse realizate de intreprinderi sociale care angajeaza persoane cu dizabilitati si dificultati sociale.