Bulgaria va sacrifica alti 40.000 de porci

Autoritatile sanitar-veterinare bulgare au anuntat ca vor sacrifica aproximativ 40.000 de porci dupa descoperirea unui nou focar de pesta porcina africana la o ferma din nord-estul tarii, aceasta fiind a doua ferma de porci din Bulgaria unde a fost descoperit virsul pestei porcine africane in mai putin de o saptamana, transmite Reuters.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 10 Ianuarie 2020

Vineri, autoritati veterinare bulgare au anuntat ca vor sacrifica aproximativ 24.000 de porci, dupa descoperirea unui focar de pesta porcina africana la o ferma din localitatea Nikola Kozlevo, in regiunea Shumen, nord-estul Bulgariei.

Noul focar de pesta porcina africana a fost descoperit la o ferma din satul Brestak, in apropiere de orasul Varna, a informat Autoritatea Sanitar Veterinara din Bulgaria, care a adaugat ca a fost instituita o zona de carantina pe o raza de trei kilometri in jurul satului.

Anul trecut, virusul pestei porcine a afectat sase ferme bulgare, fortand autoritatile de la Sofia sa sacrifice peste 130.000 de porci.

In Romania, Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a informat ca pesta porcina africana evolueaza in prezent in 235 de localitati din 25 de judete, cu un numar de 609 de focare, in scadere cu 17 fata de precedenta actualizare publicata pe 31 decembrie 2019.