BRD-GSG îi prefinanţează pe fermieri în cadrul campaniei 2021

BRD a semnat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Fondul de Garantare a Creditului Rural convenţia privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii unor scheme de sprijin implementate de APIA în campania 2021.

Scris de Agro Food, Joi, 25 Martie 2021

Conform unui comunicat al băncii, remis AGERPRES, convenţia vizează schemele de sprijin: Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plată redistributivă, plată pentru înverzire, Măsuri de mediu şi climă, respectiv Măsura 10 - Agro-mediu şi climă, Măsura 11 - Agricultură ecologică, Măsura 13 - Plăţi pentru suprafeţe care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice.
Banca le oferă fermierilor posibilitatea obţinerii în avans a 90% din valoarea subvenţiei de încasat de la APIA, creditul fiind pus la dispoziţie după prezentarea adeverinţei de înregistrare fermier, fie fizic de către client, fie electronic, prin intermediul centrelor judeţene APIA.
Potrivit sursei citate, anual, în conturile curente deschise la BRD, încasează subvenţii APIA peste 100.000 de fermieri. Valoarea totală a creditelor de prefinanţare a subvenţiilor APIA puse la dispoziţia fermierilor de către BRD în campania 2020 a fost de 280 milioane lei.
BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 584 de unităţi. Banca ocupă o poziţie importantă pe piaţa românească a cardurilor, cu aproximativ 2,5 milioane de carduri şi o reţea de acceptare de aproximativ 30,000 POS şi aproape 1,400 ATM-uri. Banca este un jucător important pe piaţa creditelor pentru companii locale şi multinaţionale şi este liderul pieţei de factoring din România. Activele sale totale, la sfârşitul lunii decembrie 2020, erau de 61,6 miliarde lei.