BEST GRILL, cel mai tare concurs de gratare din Romania, pune pe jar industria carnii

Chefi cunoscuti pe plan national si international, precum Antonio Passarelli, Iosif Stefanescu, Orlando Zaharia, Iulian Olaru si Paul Siserman, vor face parte din comisia care va juriza produsele din carne intrate in concursul BEST GRILL, cea mai importanta competitie de gratare din sud-estul Europei.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Vineri, 10 Ianuarie 2020

Concursul va avea loc in cadrul evenimentului CARNEXPO GRILL, organizat pe 4 si 5 iunie la complexul exclusivist Theodora Golf, in Alba Iulia.

“Ne pregatim intens pentru acest eveniment inedit, unic in Romania. Pe langa partea de socializare si demonstratii culinare, vom prezenta si vom degusta cele mai bune produse locale destinate zonei de gratar, dar si produse internationale care sa ajute la dezvoltarea sectorului nostru intern. Concursul BEST GRILL este punctul central al acestui eveniment, intrucat aici vom decide, cu ajutorul specialistilor, care sunt cele mai bune produse pentru gratar pe care producatorii romani le scot pe piata in noul sezon”, a declarat Eugen Capra, organizatorul CARNEXPO GRILL.

Concursul BEST GRILL ii va avea in juriu pe unii dintre cei mai priceputi chefi din Romania, care lucreaza pentru restaurante si de steak-house-uri binecunoscute si care stiu foarte bine apetitiul romanilor pentru produsele pregatite la gratar. Totodata, alaturi de acesti specialisti din industria carnii vor fi si producatori de bauturi care vor pune pe masa participantilor la eveniment cele mai apreciate vinuri romanesti, sortimente de bere artizanala si nu numai, dar si bauturi spirtoase consacrate.

Juriul s-a reunit joi seara, la resturantul Dabeef, din Capitala, pentru a stabili regulile competitiei, criteriile de evaluare a produselor, dar si premiile care le vor fi oferite castigatorilor. Intrunirea a fost un bun prilej pentru ca chefii sa faca o demonstratie culinara in fata clientilor restaurantului.

3J6A2510

CARNEXPO GRILL este organizat de revista INDUSTRIA CARNII.RO si de platforma de specialitate EUROMEATNEWS.COM. Evenimentul va sta sub deviza MEAT YOUR PASSION. “Am ales Theodora Golf Club de langa Alba Iulia tocmai pentru ca raspunde perfect conceptului de eveniment pe care vrem sa il punem in scena: un cadru de 5 stele, exclusivist, situat in mijlocul naturii, cu o priveliste incantatoare, cu terenuri de golf care indeamna la miscare, dar si cu un restaurant care pune in valoare preparate culinare pentru gusturi alese”, a mai declarat Eugen Capra, organizatorul CARNEXPO Grill.

CARNEXPO GRILL reprezinta o oportunitate unica de a impartasi idei cu peste 200 de specialisti cheie din industria carnii, pe teme de maxim interes. In programul evenimentului care va avea loc in vara sunt cuprinse: o seara festiva cu gratar, degustare de vinuri alese, dar si recomandari ale somelierilor, timp de recreere si socializare prin participarea la jocul de golf, zone de show-uri culinare unde chefi de renume vor pregati multe surprize.

56_1

La eveniment vor participa reprezentanti ai celor mai mari producatori si procesatori de carne din Romania si din strainatate, buyeri de top din sectorul de retail, importatori si exportatori din domeniu, delegati ai Ambasadelor, dar si chefi care reprezinta sectorul HoReCa.