BASF lanseaza o platforma online de sustinere a micilor fermieri

Micii producatori locali din Romania vor avea la dispozitie un program de promovare in mediul online, intitulat „Multumim Fermierilor", initiat de BASF.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Joi, 23 Aprilie 2020

„Spre deosebire de multe industrii in care epidemia a putut fi contracarata de masuri de telemunca sau de amanare temporara a activitatii, agricultura este un domeniu in care nu se pot lua pauze si nici munci de la distanta. Cu 3,4 milioane de mici ferme de familie si peste 20% din populatia apta de munca implicata in agricultura, Romania are nevoie sa gaseasca rapid solutii care sa permita continuarea activitatii agricole, a productiei si a vanzarii de alimente. In noile conditii care impun distantarea sociala si restrictionarea circulatiei, tot mai multi fermieri mici si mijlocii, indiferent ca vorbim despre legumicultori, pomicultori sau viticultori, se zbat sa isi vanda produsele proaspete catre consumatori (...) BASF a decis sa creeze un program care sa aduca mai usor producatorii locali in atentia potentialilor lor clienti. Astfel, compania a creat o pagina dedicata campaniei in cadrul site-ului https://www.agro.basf.ro/ro/multumim-fermierilor/, cu sectiuni distincte pentru fermieri si pentru consumatori, in care ofera informatii despre micii producatori din intreaga tara, precum si despre platforme online care sustin comercializarea produselor acestora", se mentioneaza intr-un comunicat.

Conform companiei, pe pagina dedicata BASF, se vor regasi interviuri cu mici fermieri care au gasit solutii pentru a face fata situatiei actuale, articole despre protectia culturilor in conditiile climatice curente, sfaturi practice sau informatii despre modul in care se pot promova si vinde online, in siguranta, produsele alimentare.

In acelasi timp, compania organizeaza un concurs pe pagina sa de Facebook, iar participarea se face prin postarea de clipuri video de promovare a activitatii in ferme, prin prezentarea produselor, dar si prin explicarea provocarilor carora fermierii trebuie sa le faca fata. Concursul se desfasoara in perioada 22 aprilie - 12 mai 2020 si va premia, prin tragere la sorti, zece participanti.

BASF precizeaza ca va cumpara produse de la fermierii castigatori pentru a le oferi, prin intermediul unor ONG-uri care si-au manifestat dorinta de a sustine initiativa, oamenilor aflati in dificultate.

Cele mai recente studii de piata, citate de BASF, arata ca, la nivelul anului 2019, in Romania, 991.346 de fermieri au cultivat o suprafata totala de 155.800 hectare cu produse vegetale, iar concluzia expertilor este ca micii fermieri sunt dependenti de solutiile de comercializare functionale la nivel local.