Auchan se gandeste sa se retraga complet de pe piata din Asia

Grupul de distributie Auchan Retail analizeaza posibilitatea de a-si vinde participatia majoritara pe care o detine la lantul de magazine RT-Mart din Taiwan si intentioneaza sa obtina un pret cuprins intre 300 si 400 milioane de dolari pentru aceste actiuni, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Scris de Agro Food, Marti, 25 Mai 2021
Potrivit acestora, procesul de vanzare a fost demarat saptamana trecuta iar in prezent lantul francez de supermarketuri lucreaza cu un consilier la gasirea unui cumparator pentru participatia sa de 65% din actiunile magazinelor RT-Mart. Sursele precizeaza insa ca discutiile sunt intr-un stadiu preliminar si exista posibilitatea ca Auchan sa decida la final sa pastreze actiunile.
 
Auchan detine 20 de hypermarketuri si doua magazine de proximitate marca RT-Mart in Taiwan, tara unde a deschis primul magazin in 1997 si unde in prezent divizia sa Auchan Retail Taiwan are 5.500 de angajati.
 
O posibila vanzare a participatiei la lantul de la magazine RT-Mart ar insemna iesirea completa a Auchan de pe piata din Asia, dupa ce in luna octombrie a anului trecut grupul francez si-a vandut participatia la Sun Art Retail Group Ltd. catre Alibaba Group Holding Ltd., intr-o tranzactie cu o valoare de 3,6 miliarde de dolari. Sun Art avea o retea de hypermarketuri si magazine de proximitate in China, sub marcile RT-Mart si Auchan.
 
In Romania, Auchan are in portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o retea de 57 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 48 in statiile Petrom, si 5 supermarketuri Auchan.