Au inceput targurile INDAGRA si INDAGRA FOOD

Astazi, s-au deschis INDAGRA FOOD, cel mai mare eveniment dedicat industriei alimentare din Romania, si INDAGRA, cel mai important targ dedicat agriculturii, si se desfasoara pana duminica, 4 noiembrie, inclusiv.

Scris de Agro Food, Miercuri, 31 Octombrie 2018

„De la infiintare pana in prezent, targurile Indagra si Indagra Food inregistreaza recorduri anuale, in sensul ca sunt mai multi expozanti si suprafete de expunere mai mari, cu 5.000 de metri patrati mai multi contractati fata de anul trecut. Vrem sa ajungem la produse cu valoare adaugata mare, vrem sa pariem foarte mult pe procesare, vrem ca pe viitor targul Indagra Food sa depaseasca targul Indagra, iar la acest deziderat trebuie sa lucram cu totii”, a declarat Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, la conferinta de deschidere a evenimentelor.

 

Romania poate deveni un competitor activ pe piata europeana si nu numai, a sustinut ministrul Agriculturii, Petre Daea.

 

In agricultura, mai sunt multe de facut, in domeniul zootehniei, al prelucrarii si comercializarii produselor, al echilibrarii balantelor de produse agroalimentare, al valorificarii pe deplin a resurselor, al organizarii fermierilor, al performantei in industria alimentara. S-au elaborat programe pentru sustinerea activitatii de reproductie in sectorul cresterii suinelor. Sunt in stadiu avansat al dezbaterii legile privind infrastructura de preluare, prelucrare si comercializare a produselor agricole, pentru zootehnizarea agriculturii – domeniu prioritar al Guvernului. Prin politicile agricole adaptate la situatia concreta a tarii si integrate corect in Politica Agricola Comuna, Romania poate si trebuie sa reduca si chiar sa elimine decalajele pe care le mai inregistreaza in agricultura si industrie alimentara si sa devina un competitor activ pe piata unica europeana si nu numai”, a subliniat Petre Daea.

 

La eveniment a participat si Cosmin Marinescu, consilier prezidential, care a transmis mesajul presedintelul Klaus Iohannis.

 

„Sunt convins ca prin astfel de targuri si expozitii, Romania devine un hub regional important pentru sectorul agricol si pentru piata de profil. In ultima perioada, sunt dezbature intens la nivel european, provocarile viitorului in agricultura. Sunt vizate noi abordari, distribuirea mai echitabila a platile directe, ambitii mai mari legate de mediu si schimbarile climatice, dar si preocupari esentiale pentru cercetare si inovare in agricultura. Sa nu uitam ca Romania va avea responsabilitatea in perioada urmatoare de a coordona stabilirea Politicii Agricole Comune. Va invit pe toti cei care cunoasteti activitatile din agricultura sa va implicati activ in acest proces. Cu totii ne dorim o crestere a performantelor in agricultura, zootehnie, industrie alimentara. Fermierii si intreprinzatorii din sectorul agricol investesc continuu la cresterea competitivitatii si adaptarea la cererile pietei. Era imperativ pentru Romania sa se fi reusit prevenirea aparitiei PPA, fenomen care s-a extins agresiv si necontrolat. In ciuda avertismentelor, situatia ne-a gasit nepregatiti inca o data in fata celui mai grav flagel cu care s-a confruntat zootehnia romaneasca in ultimii ani. Sper ca aceasta va fi o lectie invatata care va conduce la actiuni si decizii responsabile, astfel incat pagubele sa fie evitate, iar resursele bugetare sa fie alocate nu pentru despagubiri, ci pentru investitii”, a reiesit din mesajul presedintelul Romaniei.

 

Organizata de ADDOR EVENTS in parteneriat cu ROMEXPO, cea de-a IX–a  editie a targului international INDAGRA FOOD are loc in noul Pavilion B1, dat in folosinta la finalul anului trecut.

 

Cu un spatiu de expunere la interior de 11.904 mp, cele doua hale noi din Pavilionul B1 sunt dotate la standarde internationale si vor imbina modernitatea si flexibilitatea intr-un cadru necesar unei relationari mai bune intre expozanti, asociatiile de profil si reprezentantii mass-media.

 

Program de vizitare INDAGRA FOOD:

31octombrie (miercuri – sambata) – 3 noiembrie, intre orele 09.00 si 19.00

4 noiembrie (duminica), intre orele 09.00 si 16.00

Bilet intrare: 30 lei

Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita.

 

Pe parcursul celor 5 zile ale expozitiei, va asteptam la standul INDUSTRIA CARNII.RO, din Pavilionul B1, standul 42.