Artesana deschide primul sau centru de colectare a ambalajelor din sticla

Artesana, producator roman de lactate artizanale, impreuna cu partenerul sau Reciclad'OR, au deschis primul lor centru de colectare a ambalajelor de sticla, in vederea reciclarii, in curtea Operei Comice pentru Copii, din Calea Giulesti.

Scris de Agro Food, Vineri, 25 Iunie 2021
'Ne bucura foarte mult sa anuntam deschiderea acestui centru de colectare si le multumim partenerilor nostri Reciclad'OR si conducerii Operei Comice pentru Copii, care ne-au sustinut in realizarea acestui proiect. Entuziasmul nostru este cu atat mai mare cu cat spatiul dedicat este unul prietenos, familiar copiilor si vom organiza actiuni si jocuri care sa-i invete despre importanta reciclarii si usurinta cu care putem, prin gesturi simple, sa avem un mediu mai curat. Centrul, care va functiona in perioada verii, este un prim pas dintr-o strategie mai larga in spiritul misiunii Artesana de a ingriji familiile, comunitatea si natura prin produse curate dar si prin reciclare', a declarat Alina Donici, Managing Partner Artesana.
 
La randul sau, Miruna Popa, membru al Boardului Artesana din partea ROCA Investments, a aratat ca sticla produsa din sticla reciclata reduce poluarea aerului cu 20%, iar poluarea apei cu 50%, fata de sticla produsa din materii prime crude.
 
'Scopul nostru de a sprijini Artesana sa ajunga la urmatorul nivel nu cuprinde doar dimensiunea financiara, dar si directia strategica si dezvoltarea operationala a companiei. Ne dorim ca in trei ani Artesana sa devina unul dintre cei mai mari jucatori independenti de pe piata lactatelor, iar acest obiectiv presupune si indeplinirea responsabilitatii sociale a companiei. Reciclarea nu mai este un deziderat al viitorului, ci o nevoie a prezentului. Sticla produsa din sticla reciclata reduce poluarea aerului cu 20%, iar poluarea apei cu 50%, fata de sticla produsa din materii prime crude. Astfel, Artesana si comunitatea sa de consumatori se afla intr-o pozitie cheie pentru a crea un impact si suntem mandri ca, din nou, compania este un pionier si un exemplu de responsabilitate in industria sa', a spus Miruna Popa, membru al Boardului Artesana din partea ROCA Investments.
 
Cei care doresc sa recicleze sticla la centrul Artesana sunt rugati sa respecte cateva reguli simple: sa spele sticlele si borcanele inainte, sa le sorteze pe culori, sa lase capacele fixate pentru ca le protejeaza in timpul transportului si, nu in ultimul rand, sa indemne si pe altii sa le urmeze exemplul.
 
Ambalate doar in sticla, lactatele Artesana sunt facute dupa retete simple, din lapte integral, neomogenizat, pasteurizat la temperata joasa, fara adaosuri. Pentru ca nu este omogenizat, laptele Artesana are un caimac adevarat, deoarece grasimea neatinsa se ridica la suprafata, formand un dop consistent de smantana dulce.
 
Cu o cifra de afaceri estimata pentru anul 2021 la 4,3 mil euro, brandul Artesana se afla pe piata romaneasca din august 2012, iar in retail-ul modern din august 2013.
 
Astazi, produsele Artesana se gasesc in peste 700 de magazine in toata tara, in majoritatea retelelor de retail modern dar si in retele locale sau bacanii specializate.
 
Artesana este cel mai mare producator de lactate artizanale si unicul producator de lactate neomogenizate din Romania cu sediul in orasul Tecuci, judetul Galati. Fondatorii Companiei, Alina si Daniel Donici, au deschis prima fabrica de productie in luna august 2012 cu o investitie initiala de aproximativ 750,000 euro folositi pentru cumpararea terenului, a echipamentelor si pentru reconstruirea si amenajarea cladirii existente.
 
In decembrie 2020, compania de private equity ROCA Investments a intrat in actionariatul Companiei prin cumpararea unui pachet de 20% de actiuni.
 
Artesana foloseste lapte 100% romanesc de la ferme mici si mijlocii din zona Tecuci, atent selectionate, toate avand acces la pasuni.