Apple Pay - plateste cumparaturile cu telefonul mobil

Lansat in premiera cu Banca Transilvania, ING Bank, Orange Money, Revolut si UniCredit Bank in Romania, Apple Pay este disponibil pe iPhone, Apple Watch, iPad si Mac, permitand clientilor acestor institutii sa isi faca rapid si confortabil cumparaturile in magazine, din aplicatii si de pe internet, datorita tehnologiilor contactless si de tokenizare ale Visa.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Marti, 02 Iulie 2019

Apple Pay functioneaza pe aceleasi terminale contactless pe care consumatorii le folosesc deja atunci cand platesc contactless cu cardurile de debit sau de credit. Mai mult de 90% dintre terminalele de plata (POS) din Romania accepta in prezent plati contactless. Pana in 2020, toate terminalele de plata POS vor accepta plati contactless.

“Indiferent de suportul pe care consumatorul alege sa il foloseasca, Visa face o prioritate din a le oferi consumatorilor cel mai simplu si mai sigur mod de a plati. Introducerea Apple Pay in Romania, sustinuta de tehnologia de tokenizare Visa, va transforma modul in care consumatorii romani platesc”, precizeaza Catalin Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta in cadrul Visa.

In urmatoarea perioada, mai multe banci prezente pe piata din Romania, vor avea disponibil acest serviciu.