Amenzi de peste 530.000 de lei in unitati din industria agroalimentara in decembrie

Directiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din toata tara au aplicat, in luna decembrie, 117 amenzi, in valoare totala de 530.400 de lei, in cadrul celor 8.946 de controale realizate in unitatile din industria agroalimentara non-animala.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 10 Ianuarie 2020

Inspectorii sanitari-veterinari au verificat activitatea firmelor care activeaza in fabricarea produselor de morarit, a painii si produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a bauturilor racoritoare si alcoolice, precum si unitati de depozitare - alimentare, seminte, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spatiilor in care produsele alimentare sunt manipulate si prelucrate, precum si cele de depozitare a materiilor prime si produselor finite, controlul daunatorilor, evidenta documentelor si a informatiilor privind sistemul HACCP, conditiile de igiena si de functionare a unitatii.

In cadrul controalelor in unitatile din industria agroalimentara s-au prelevat probe conform procedurilor si Programului de supraveghere si control, urmarindu-se prezenta si incadrarea in valorile maxime admise a pesticidelor, contaminantilor, aditivilor si substantelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitatie necesare analizei gradului de igiena, probele fiind transmise spre analiza laboratoarelor arondate.