Amenzi de 117.000 de lei la operatori care vand peste si produse din pescuit

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi de 117.200 de lei si au retras de la comercializare 150 kg peste si produse din peste, in urma unor controale in Bucuresti, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Scris de Agro Food, Marti, 27 Aprilie 2021
“Pe fondul consumului de peste si produse din pescuit, urmare a sarbatoririi Floriilor si Sfintelor Pasti, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au efectuat in zilele de sambata si duminica (24-25.04.2021), controale tematice in unitatile care desfasoara activitatea de obtinere, transport, depozitare si comercializare a pestelui si produselor din pescuit, in vederea punerii pe piata a produselor sigure. In cursul zilei de sambata, 24.04.2021, echipe mixte formate din inspectori sanitari veterinari ai Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si reprezentanti ai Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) au efectuat o ampla actiune de control in Halele Obor din Bucuresti. La nivelul municipiului Bucuresti, au fost verificati 38 de operatorii economici care comercializeaza peste si produse din pescuit, iar pentru neconformitatile constate au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale, in valoare de 117.200 de lei”, se arata in comunicatul ANSVSA.
 
In urma acestor verificari, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare peste 150 kg peste si produse din peste, acestea fiind dirijate catre unitati de neutralizare autorizate.
 
ANSVSA, prin intermediul structurilor de control de la nivel national, efectueaza controale tematice specifice si in aceasta saptamana, pentru a asigura cetatenilor un comert cu alimente sigure si a preveni aparitia de toxiinfectii alimentare, precizeaza institutia.
 
“Mentionam ca, in aceasta perioada, nu au fost inregistrate sesizari si reclamatii la Call Center -ul ANSVSA, si rugam cetatenii sa sesizeze orice nereguli constatate in domeniul sigurantei alimentelor, la urmatorul numarul de telefon 0800-826-787, apelabil gratuit din orice retea de telefonie”, se mai arata in comunicat.