Ambasadorul Israelului: Vrem sa aducem in Romania tehnologia inalta in domeniul agriculturii

Ambasadorul Statului Israel, David Saranga, a declarat in cadrul vizitei facute la targul Agraria din comuna clujeana Jucu, ca reprezentantii tarii sale au un interes foarte mare pentru a gasi modalitati de colaborare cu Romania in domeniul agriculturii.

Scris de Laura-Georgiana Cioba, Vineri, 12 Aprilie 2019

„Motivul pentru care ma aflu aici astazi este de a vedea cum putem sa colaboram in acest domeniu. Faptul ca avem aici opt companii in domeniul agricol, din Israel, care au venit astazi, arata ca avem un interes foarte mare pentru a gasi modul in care putem sa aducem tehnologia inalta in domeniul agriculturii. Saptamana trecuta m-am intalnit cu ministrul (roman al Agriculturii, Petre Daea n.red) si motivul a fost sa gasim modul de cooperare in domeniul agriculturii, al apei, al irigatiilor. Noi suntem dispusi sa impartim stiinta pe care o avem in acest domeniu. In Israel, in domeniul irigatiilor si al apei, tehnologia este foarte avansata”, a spus diplomatul.

Ambasadorul Statului Israel la Bucuresti, David Saranga, a vizitat alaturi de ministrul Agriculturii, Petre Daea, targul Agraria de la Cluj, care a ajuns in acest an la a 25-a editie. Targul, la care participa peste 300 de expozanti din tara si strainatate, se desfasoara in perioada 11 - 14 aprilie.