Alianta Industriei Semintelor din Romania: „Statul trebuie sa sustina libera circulatie a marfurilor”

Membrii Aliantei Industriei Semintelor din Romania (AISR) fac apel la toate institutiile statului „sa ia toate masurile necesare protejarii economiei prin sustinerea liberei circulatii a marfurilor”, ca urmare a evolutiei pandemice a COVID-19.

Scris de Daniela Carolina Cristescu, Miercuri, 18 Martie 2020

Precizarile vin ca urmare a aparitiei in mass-media a unor informatii referitoare la o presupusa criza de seminte, provocata de epidemia cu coronavirus.

„In contextul conditiilor climatice particulare din acest an, in acest moment, doar o parte dintre fermierii romani au inceput lucrarile de semanat din campania de primavara si doar in anumite zone din tara. Companiile membre in Alianta Industriei Semintelor din Romania, producatoare de inputuri, depun toate eforturile necesare si sunt aproape de fermieri pentru a le furniza tot ceea ce este necesar, astfel incat campania agricola din acest an sa nu fie afectata. Este un an agricol al adevarului! Industria si fermierii din Romania vor strange randurile pentru a ne asigura ca agricultura din tara noastra nu va avea de suferit ca urmare a evolutiei pandemice a COVID-19. Securitatea si siguranta alimentara sunt o prioritate pentru noi toti in aceste momente”, se arata in comunicatul organizatiei.

In acest context, membrii AISR sunt de parere ca institutiile statului trebuie sa ia toate masurile necesare protejarii economiei, prin sustinerea liberei circulatii a marfurilor.

„Companiile membre in AISR fac tot ceea ce sta in puterile lor pentru a raspunde cererii de seminte din piata. Fiecare membru al Aliantei a luat toate masurile de siguranta ce se impun in contextul actual privind reducerea riscului raspandirii virusului COVID-19”, precizeaza sursa citata.

Alianta Industriei Semintelor din Romania este o organizatie profesionala care reuneste 11 dintre cele mai mari companii care produc, conditioneaza si comercializeaza seminte in Romania. Impreuna, membrii AISR acopera aproximativ 70% din piata semintelor pentru cultura mare din tara noastra.